Оправят пътя от Кости до Българи с европари

Туризъм

28-11-2012, 10:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Проектът е спечелен от Царевската община и е за близо 2 млн.лв.

Финансирането идва от „Програма за развитие на селските райони 2007-2013” Мярка 321 – Основни услуги за населението и икономиката в селските райони и е на стойност 1, 9 млн.лв.

С тях ще бъдат ремонтирани 8 200 м. пътна настилка между с.Кости и с.Българи.

Ремонтът на пътя включва полагане на материал за банкетите с различна широчина и дебелина на пласта, хоризонтална и вертикална маркировка и монтаж на еластични огради. 

Срокът за изпълнение е 12 месеца. Пътното трасе с.Кости – с.Българи е построен през 1957 година и от тогава пълна рехабилитация или реконструкция не е правена. Осеян с дупки с големината на кратери пътят изглежда по-скоро на лунен пейзаш отколкото на платно за движение, но след реализацията на проекта от община Царево са сигурни, че  жителите и гостите на Кости ще получат по-добра достъпност до услугите на общинския център и по-добра пътна връзка с останалите населени места в общината.

Общинският път между с.Кости и с.Българи е част от цялостната инвестиционна програма на местната управа за ремонт и подобряване на състоянието на общинските пътища, в която особено внимание е отделено на рехабилитацията на пътната мрежа, свързваща по-отдалечените и изостанали малки населени места в границите на общината.