ГДБОП разби наркоканала на Драгановеца (СНИМКИ)

Крими

28-11-2012, 11:40

Снимка:

МВР

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Групата му пренасяла дрога от Турция за Западна Европа

Канал за трафик на наркотици бe разкрит при операция на ГДБОП.

Акцията е предприета след получен сигнал за престъпна дейност, свързана с придобиване, съхранение и трафик на големи количества наркотични вещества.

От Турция през България за страни от Западна Европа бил транспортиран основно хероин. Групата оглавявал 46-годишен перничанин с прякор Драгановеца, с криминални регистрации и осъждан.

По куриер на организацията той очаквал пристигането на сериозна доставка наркотици от Турция.
В процеса на предварителната работата е изяснено, че групата движи бизнеса с няколко автомобила със специално изградени тайници за укриване на наркотици.

Около 17.30 часа в гараж в Перник антимафиотите задържали мъж, който се движел с лек автомобил „Мерцедес”, и 44-годишен добричлия с прякор Котарака, също криминално регистриран и осъждан.

В управлявания от него „Фолксваген Фаетон“, със съдействието на служители от Агенция „Митници“, е открит тайник, облицован с оловно покритие.

В него са намерени 69 пакета с кафяво прахообразно вещество, общо около 36 кг, проба от които при полевия наркотест реагирала на хероин. У задържаните са намерени и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 боеприпаса 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро, които са иззети.

Впоследствие, в същия и във втори гараж в село край града разследващият екип открил още три мерцедеса, ползвани от групата, два от които бронирани.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по разследването продължава.