Пламъци изядоха кафене в центъра, запалено е нарочно

Крими

28-11-2012, 11:36

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Нели Димитрова, Славея Стоянова

Всичко от Автора

Злосторниците метнали течност през малко прозорче, тя захапала завесите и опожарила заведението до основи

Мощни пламъци изядоха до основи кафене на ул. "Съединение" 7 в центъра на Бургас, запалено нарочно от неизвестни злосторници.

Според данните от полицията подпалвачите разбили входната врата около 2,30 ч. предната нощ и метнали запалителна течност през малко прозорче на фасадната част. Тя захапала завесите на прозорците и след това пожарът бързо се разгорял.

Днес в опожареното заведение работници разчистваха отломките от огнената стихия, въоръжени с метли и парцали. Вътрешната част на кафенето е почти напълно унищожена. Изгорен е барплотът, таванът и стените на кръчмата, видя екип на Burgasutre.

Следи от пожар носи и билярдната маса в центъра на помещението. Въпреки следите от пожара си личи, че заведението е било луксозно обзаведено. Работниците вътре не пожелаха да коментират причините за случката с оправданието, че шефът им е забранил да говорят, след което вдигнаха отбранително метлите.

Заведението било стопанисвано от 39-годишен бургазлия, сочи още официалната информация. 

Според запознати заведението не работело от доста време, но наскоро вътре започнал ремонт сякаш го стягали отново за дейност. Надпис на входната врата гласи Кафе-клуб "Бачиг", където се предлагат частни партита и билярд.  

Слуховете понесоха, че заведението било собственост на арменци, които го гласели за футболен фен клуб, тази версия обаче не бе потвръдена.