Надзирателите в ареста искат да си сядат по време на смени

Общество

28-11-2012, 13:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Има по-важни проблеми за решаване, зоват синдикати

Синдикатът на служителите в затворите в България се обяви категорично срещу заповед, с която се налага абсолютна забрана на постовите надзиратели в следствените арести да сядат по време на полаганите от тях 12 и 24 часови смени.

До тази стъпка се стигна, след като въпросът не намери решение на срещите на Синдиката с различни представители на професионалното ръководство.

Председателят на УС на Синдиката Иван Петров обяви, че настоява зам.-министърът на правосъдието да вземе отношение по проблема, решението на който според синдикалистите е немотивирано, необосновано и нелогично, след като законът не го изисква.

В писмото от съюза посочват, че несъответствието се отнася само до инструкциите утвърдени в следствените арести.

От Синдиката обръщат внимание, че с оглед на враждебната среда, изключително лошите условия на труд и постоянния недостиг на кадри, подобни забрани с нищо не допринасят за подобряване на работата, а единствено водят до напрежение и тежко физическо и психическо натоварване на служителите ангажирани с охраната в следствените арести.

В заключение от Синдиката изтъкват, че съществуват и други по–важни проблеми, решаването на които единствено може да доведе до подобряване качеството на извършваните дейности.