Пандурито излиза от затвора и става арестант у дома

Крими

28-11-2012, 13:49

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Мишо Щерионов, обвинен за трафик на бременни в Гърция, все пак не е болен от туберкулоза

Арестантът бе с постоянна мярка задържане под стража и вече осми месец стои на топло по обвинения за търговия с бебета зад граница. От тримата задържани през март само Мишо Щерионов по прякор Пандурито остана в следствения арест, след което бе прехвърлен в Бургаския затвор.

Както Burgasutre писа миналата седмица районният съд отложи гледането на мярката му за неотклонение, заради поръчани медицински експертизи, които не бяха готови.

В хода на заседанието днес прокуратурата представи други медицински заключения, които отхвърлят възможността обвиняемият да е болен от туберкулоза, както се предполагаше по-рано.

В съдебната зала влезе и майката на задържания, която ридаеше през цялото време. Защитата на Щерионов обясни, че жената била много болна. Освен това имал три деца и жена, за които би могъл да се грижи ако променят мярката му."Искам да изляза, да работя и да издържам децата си, както и да се грижа за болната си майка. Няма да се укрия,като дойде призовка ще се явя. Ще подпиша и споразумение, осъдете ме ако искате, но до тогава нека изляза", каза в правото си на последни думи пред съда Щерионов.

След почти час размисли съдия Стоян Мутафчиев реши да измени мярката му в домашен арест.Мотивът на магистрата бе именно срока на задържане на обвиняемия. Съдът прецени още, че няма вероятност той да се укрие или извърши друго престъпление. Прокуратурата може да протестира решението на Районния съд на 4-ти декември пред окръжния съд.