Бойко се провикна от тв кулата: Не те чувам, Сергеййй!

Мисия София

28-11-2012, 16:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две минути въртене и минаваш естакадата на тв кулата

Премиер и кмет откриха днес двуетажното кръстовище

Да кажа още веднъж на Станишев: думите му отлитат, не ги чувам, направеното от нас остава.

Това изрече премиерът Бойко Борисов, който заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова , прерязоха лентата на кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София.

Борисов посочи, че истински се надява кръстовището да издържи по-дълго със здрави мантинели.

"Догодина правим Семинарията. До края на годината ще стане кръстовището при Военномедицинския институт. На пролет ще стартираме, даже не на пролет, а сега северната тангента. Всичко е платено, в момента се допроектира. Някъде в края на другата година ще е готово и то", изброи Борисов бъдещите проекти на Столична община.

Той подчерта, че мечтите на много поколения софиянци да имат метро, да имат Южна дъга, кръстовища, естакади, подземни паркинги, според него вече са изпълнени, виждат ги. Тук премиерът намекна на предшественика си Сергей Станишев като му каза, че думите му отлитат, а направеното от властта днес – остава.

На откриването бе отслужен и водосвет от Негово Високо Преосвещенство Знеполския епископ Йоан.

По време на църковния ритуал свещеникът отбеляза: "В последно време, ние често чуваме различни човеци да казват: "Ама отново магистрала и път". Е да де, ама, за да видим нашата красива родина, трябва да минем по път. Така че в друг аспект Слава Богу, че има пътища, Слава Богу, че можем да минем, защото Господ Иисус Христос казва: "Аз съм пътят, и истината и живота". "Трябва да знаем пътя, за да знаем накъде вървим и накъде отиваме!", заключи епископът.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също не пропусна да благодари на сегашния премиер и бивш кмет, "защото проектът и задачата беше поета от него, след което вече я поехме ние, за да я реализираме докрай".

И така, ремонтът на естакадата започна в началото на април и излезе на общината над 20 млн. лв., които са заем от от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Очаква се новото съоръжение да намали пет пъти времето за престой.

Досега колите чакаха между 8 и 10 мин, но с естакадата през участъка ще се преминава за около 2 минути, похвалиха се от Столична община.

Днес бе открит и участъкът на бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до тв кулата, който е с асфалт, след като паветата бяха отстранени.

На булеварда вече има по две платна за движение във всяка посока. Има изградена нова канализация, тротоари с цветя и осветление.