Рефер поряза грозно Ботев срещу Лудогорец (СНИМКИ)

Спорт

28-11-2012, 16:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Таско Тасков не даде дузпа и отмени гол на Иван Цветков при загубата с 0:1 на Колежа

Лудогорец открадна трите точки при гостуването на Ботев в Пловдив и запази лидерството си във временното класиране в "А" група. Разградчани спечелиха с 1:0 след автогол на домакините в 69-ата минута, предаде SPORTLINE.BG. Двубоят беше от 14-ия кръг в "А" група. Защитникът Грънчаров се разписа неспасяемо в собствената си врата. След на пръв поглед безобидно центриране на Мирослав Иванов отляво Грънчаров отклони топката в мрежата на Иванов. Съдията Таско Тасков спести дузпа срещу Лудогорец в 59-ата минута. Франк Гела игра с ръка в наказателното поле след центриране на Йордан Христов. Реферът обаче не видя положението и не отсъди 11-метров наказателен удар в полза на домакините, които протестираха. Най-остър в нападките беше Христов, който получи жълт картон.

През първото полувреме двубоят беше динамичен, но отборите така и не успяха да създадат опасна ситуация пред вратите на Иванов и Голубович. Играта след първия съдийски сигнал в срещата беше предимно в средата на терена, където съперниците опитваха да наложат надмощие.

От 25-ата минута Лудогорец пое инициативата и опита по-опасни атаки към вратата на домакините. Първото по-сериозно положение пред Иванов дойде чак в 33-ата минута, когато Франк Гела беше изведен на удобна позиция. Футболистът на Лудогорец обаче не успя да стигне топката. Вратарят на Ботев Иванов го изпревари и изчисти в корнер, след изпълнението на който не се получи опасност. В 39-ата минута Иван Стоянов центрира добре в малкото наказателно поле, но защитник на домакините изчисти преди топката да попадне у Гела и той да я прати в мрежата.

През втората половина на първото полувреме Ботев (Пд) се дръпна в своето поле и опитваше да играе на контраатаки, които обаче се случваха рядко. Лудогорец пък натисна и се стараеше да създава опасности пред Иванов. Те обаче така и не доведоха до сериозна възможност за гол.

В началото на второто полувреме съдията Таско Тасков спря за кратко играта заради намалена видимост на стадиона. Феновете на домакините хвърлиха димки, а пушекът обхвана целия терен. След като се просветли играта продължи. Ботев опита по-опасни атаки към вратата на Голубович. В 59-ата минута Йордан Христов проби по крилото и центрира. Топката се отби от намиращия се в наказателното поле Гела, тупна и го удари в ръката. Съдията Таско Тасков обаче не видя ситуацията и не отсъди дузпа. Реферът сериозно ощети Ботев, а последвалата остра реакция от страна на Йордан Христов му натресе жълт картон. Играта с ръка на Гела беше очевидна и в тази ситуация Таско Тасков сгреши.

В 69-ата минута Грънчаров си отбеляза неспасяем автогол и така Лудогорец поведе с 1:0 в мача. Гостите направиха бърза контраатака. Мирослав Иванов проби отляво по крилото, доближи границата на наказателното поле и центрира остро по земя. Топката се отби в крака на Грънчаров, излъга вратаря Иванов и се оплете неспасяемо в мрежата.

След попадението в полза на разградчани Ботев се разигра и погледна по-сериозно към вратата на гостите. В 85-ата минута Таско Тасков отмени гол на Иван Цветков след центриране заради засада. Нападателят на домакините не беше в нарушение в момента на центрирането, но друг негов съотборник, който беше зад гърба му, беше в офсайд. По тази причина страничният рефер Цветан Трифонов вдигна флага и голът във вратата на Голубович не беше зачетен.

СТАТИСТИКА:

Мач от 14-ия кръг в "А" група

БОТЕВ (ПД) - ЛУДОГОРЕЦ 0:1

0:1 Грънчаров 69-автогол

БОТЕВ (ПД): 1. Иванов, 11. Христов, 3. Караславов, 5. Грънчаров, 89. Станчев, 16. Иршак, 10. Паласуелос (73-Виейра), 7. Огнянов (73-Енрике), 8. Неделев (81-Бамого), 19. Цветков, 18. Костов

Резерви: 23. Шеткус, 14. Рахов, 26. Енрике, 6. К. Дяков, 90. Атанасов, 99. Бамого, 9. Виера

Треньор: Ферарио Спасов

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Голубович, 25. Минев, 27. Моци, 43. Гулдан, 77. Витиня, 18. Ст. Дяков (66-Мичел Бургзорг), 8. Генчев, 22. Иванов, 73. Стоянов (62-Марселиньо), 99. Гела (75-Мишо Александров), 23. Гъргоров

Резерви: 91. Чворович, 20. Шоко, 5. Барт, 14. Бургзорг, 84. Марселиньо, 11. Кишада, 7. Александров

Треньор: Ивайло Петев

Жълти картони: Йордан Христов, Вандер Виейра (Ботев Пд); Моци, Минев, Бургзорг, Мирослав Иванов (Лудогорец) 

Червени картони:   

Съдии: Таско Тасков; Цветан Трифонов, Валентин Добрев

Четвърти съдия: Димитър Андреев

Стадион: "Христо Ботев", Пловдив