Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

28-11-2012, 20:40

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре,29 ноември

9.00 часа - започва редовното заседание на Народното събрание.

 8.45 часа - в хотел „Принцес” ще се проведе пресконференция преди конференция на тема: „Виктимизация на деца. Измерения и превенция”.

 9.00 часа - в „Гранд хотел София” министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие Третото издание на Международна конференция „Индустрия и иновации 2012“.

 9.30 часа - в заседателната зала в сградата на ул. „Eкзарх Йосиф” № 12 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

 9.30 часа - Софийски градски съд ще гледа делото срещу Алексей Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

 9.30 часа - Софийски градски съд ще гледа делото срещу Владимир Атанасов.

 9.30 часа - Софийски градски съд ще гледа делото срещу Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов.

 9.30 часа - в зала „Роял” 2 на хотел „Шератон” ще се проведе кръгла маса по електронно здравеопазване под надслов „Качество и ефективност в здравеопазването чрез електронни системи”.

 9.30 часа - в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне осмата национална конференция „Етиката в българската правна система“.

9.30 часа - в конферентен център „Венус” ще се проведе семинар „Предизвикателствата пред услугите и грижите за деца от аутистичния спектър” с лектор д-р Иън Маклюър, консултант по детска психиатрия и психиатрия за възрастни в Кралската детска болница в Единбург и почетен старши клиничен лектор в университета в Единбург, организиран от Лумос.

 10.00 часа - в сградата на МИЕТ на ул. „Триадица” 8, зала 821 заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова ще открие общественото обсъждане на проекта на Националната стратегия за развитие на минната индустрия до 2030 г.

 10.00 часа - в СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова ще открие пресконференция за напредъка по проект „Включващо обучение“ на обща стойност 10 000 000 лв.

 10.00 часа - в зала 8 на НДК ще бъде открит Денят на хранително-вкусовата промишленост. В 11.00 часа в зла 8.1 на НДК ще бъде подписан меморандум между Българска банка за развитие и Съюза по хранителна промишленост.

10.00 часа - се организират Дни на "Отворени врати", в рамките на спечеления от Института по биология и имунология на размножаването (ИБИР)-БАН проект ReProForce „Повишаване на изследователския капацитет на българския Институт по биология иимунология на размножаването”, финансиран от 7-ма Рамкова програма на Европейския съюз.

10.30 часа - заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов ще инспектира изпълнението на етапи от проекта за реставрация на паметника на Цар Освободител.

11.00 часа-  в Централно фоайе на болница „Токуда” ще се проведе тържествено честване на шестата годишнина на болницата.

11.00 часа - в залата за пресконференции на ГС на БСП София на ул. „Леге” 10, ръководството на Градския съвет на БСП София, съвместно с групата общински съветници на БСП в СОС, ще дадат пресконференция по позицията на ГС на БСП София свързана с казуса „Софийска вода”.

 13.00 часа - в хотел Арена ди Сердика, зала Арена, зам.-кметът на София Ирина Савина ще представи резултатите от проекта „Реализация на инвестиционни дейности за намаляване на консумацията на енергия в девет училища”.

 14.00 часа - във Факултета по дентална медицина, първа Аудитория, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще присъства на отбелязването на 70-та годишнина образованието по дентална медицина в България.

14.30 часа -  в зала „Изток” на Народното събрание, под патронажа на Парламентарната Комисия по здравеопазването, ще се проведе кръгла маса на тема „Оценка на здравните технологии – настояща рамка и перспективи за развитие”.

 15.00 часа - в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе кръгла маса за качеството на инвестиционните проекти, предлагани по оперативните програми „Околна среда”.

18.30 часа - в хотел „Шератон София”, зала „Роял” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в награждаването на „Най-добрите работодатели 2012”.

 18.30 часа - в Червената зала на център за култура и дебат „Червената къща” ще се проведе лекция на д-р Карл Голинг на тема: „Учене и преподаване на психопатология чрез филми”.

18.30 часа -  в Съюза на архитектите на ул. „Кракра” 11 Посолството на Ирландия организира вечер с музиката на ирландската гайда.

 19.00 часа - в Галерията за модерно изкуство на ул. „Оборище” 10 ще бъде открита изложба „Светът на спокойствието”.

 19.00 часа - в книжарница „Хеликон” в Гранд хотел България (бул. „Цар Освободител” № 4) ще се състои премиерата на стихосбирката „Азбука на завръщането” от Галина Николова.

10.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация „14 януари”.

11.00 часа - в пресклуба на БТА заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще награди председателя на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) Христофор Бунарджиев с приза на в. „Български фермер” за Агробизнесмен на 2012-а година.

12.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Института за пазарна икономика на тема: „Икономика на здравия разум – къде се намира България и къде може да бъде”.

 13.00 часа - в пресклуба на БТА ще бъдат представени дейностите и резултатите от проекта за създаване на групи от доброволци за Важните места за растенията в България и ще бъде представена новата книга „Важни места за растенията в България”.

 14.00 часа - в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод старта на кампанията „Да спасим волейболен клуб ЦСКА” с мотото „100 сърца за ЦСКА”.

 10.00 часа - в „София прес” ще се проведе пресконференция на Института за модерна политика, който ще предостави резултати от Национално представително изследване
„Обществено-политическите нагласи половин година преди изборите за Народно събрание”.

 11.00 часа - в „София прес” Съветът по икономика и финанси на НДСВ организира традиционната си дискусия на тема „Истината за Бюджет 2013 – без растеж няма заетост”.

 13.30 часа - в „София прес” ще се проведе пресконференция на Гражданско движение „ДНЕС” по повод наредбата за паркиране в София.