Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

28-11-2012, 20:42

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 29 ноември

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 8.45 часа в хотел „Принцес” ще се проведе пресконференция преди конференция на тема: „Виктимизация на деца. Измерения и превенция”.

В 9.00 часа в „Гранд хотел София” министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие Третото издание на Международна конференция „Индустрия и иновации 2012“.

От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на ул. „Eкзарх Йосиф” № 12 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Алексей Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Владимир Атанасов.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов.

От 9.30 часа в зала „Роял” 2 на хотел „Шератон” ще се проведе кръгла маса по електронно здравеопазване под надслов „Качество и ефективност в здравеопазването чрез електронни системи”.

От 9.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще започне осмата национална конференция „Етиката в българската правна система“.

От 9.30 часа в конферентен център „Венус” ще се проведе семинар „Предизвикателствата пред услугите и грижите за деца от аутистичния спектър” с лектор д-р Иън Маклюър, консултант по детска психиатрия и психиатрия за възрастни в Кралската детска болница в Единбург и почетен старши клиничен лектор в университета в Единбург, организиран от Лумос.

От 10.00 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Триадица” 8, зала 821 заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова ще открие общественото обсъждане на проекта на Националната стратегия за развитие на минната индустрия до 2030 г.

От 10.00 часа в СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова ще открие пресконференция за напредъка по проект „Включващо обучение“ на обща стойност 10 000 000 лв.

В 10.00 часа в зала 8 на НДК ще бъде открит Денят на хранително-вкусовата промишленост. В 11.00 часа в зла 8.1 на НДК ще бъде подписан меморандум между Българска банка за развитие и Съюза по хранителна промишленост.

От 10.00 часа се организират Дни на "Отворени врати", в рамките на спечеления от Института по биология и имунология на размножаването (ИБИР)-БАН проект ReProForce „Повишаване на изследователския капацитет на българския Институт по биология иимунология на размножаването”, финансиран от 7-ма Рамкова програма на Европейския съюз.

В 10.30 часа заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов ще инспектира изпълнението на етапи от проекта за реставрация на паметника на Цар Освободител.

От 11.00 часа в Централно фоайе на болница „Токуда” ще се проведе тържествено честване на шестата годишнина на болницата.

В 11.00 часа в залата за пресконференции на ГС на БСП София на ул. „Леге” 10, ръководството на Градския съвет на БСП София, съвместно с групата общински съветници на БСП в СОС, ще дадат пресконференция по позицията на ГС на БСП София свързана с казуса „Софийска вода”.

От 13.00 часа в хотел Арена ди Сердика, зала Арена, зам.-кметът на София Ирина Савина ще представи резултатите от проекта „Реализация на инвестиционни дейности за намаляване на консумацията на енергия в девет училища”.

В 14.00 часа във Факултета по дентална медицина, първа Аудитория, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще присъства на отбелязването на 70-та годишнина образованието по дентална медицина в България.

От 14.30 часа в зала „Изток” на Народното събрание, под патронажа на Парламентарната Комисия по здравеопазването, ще се проведе кръгла маса на тема „Оценка на здравните технологии – настояща рамка и перспективи за развитие”.

От 15.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе кръгла маса за качеството на инвестиционните проекти, предлагани по оперативните програми „Околна среда”.

От 18.30 часа в хотел „Шератон София”, зала „Роял” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в награждаването на „Най-добрите работодатели 2012”.

От 18.30 часа в Червената зала на център за култура и дебат „Червената къща” ще се проведе лекция на д-р Карл Голинг на тема: „Учене и преподаване на психопатология чрез филми”.

От 18.30 часа в Съюза на архитектите на ул. „Кракра” 11 Посолството на Ирландия организира вечер с музиката на ирландската гайда.

В 19.00 часа в Галерията за модерно изкуство на ул. „Оборище” 10 ще бъде открита изложба „Светът на спокойствието”.

От 19.00 часа в книжарница „Хеликон” в Гранд хотел България (бул. „Цар Освободител” № 4) ще се състои премиерата на стихосбирката „Азбука на завръщането” от Галина Николова.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация „14 януари”.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще награди председателя на Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) Христофор Бунарджиев с приза на в. „Български фермер” за Агробизнесмен на 2012-а година.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Института за пазарна икономика на тема: „Икономика на здравия разум – къде се намира България и къде може да бъде”.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще бъдат представени дейностите и резултатите от проекта за създаване на групи от доброволци за Важните места за растенията в България и ще бъде представена новата книга „Важни места за растенията в България”.

В 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод старта на кампанията „Да спасим волейболен клуб ЦСКА” с мотото „100 сърца за ЦСКА”.

В 10.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на Института за модерна политика, който ще предостави резултати от Национално представително изследване
„Обществено-политическите нагласи половин година преди изборите за Народно събрание”.

В 11.00 часа в „София прес” Съветът по икономика и финанси на НДСВ организира традиционната си дискусия на тема „Истината за Бюджет 2013 – без растеж няма заетост”.

В 13.30 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на Гражданско движение „ДНЕС” по повод наредбата за паркиране в София.

Ботевград
В 9.30 часа в сградата на районно управление на ул. „Витоша“ №3 заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще открие изцяло модернизирани арестни помещения.

Бургас
От 14.00 часа в зала „Петя Дубарова“ в Културен център „Морско казино“ ще се проведе пресконференция по повод официалния анонс на рали рейд състезанието „Бургас Офроуд“ 2012.

Варна
От 11.00 часа в Дома на архитекта във Варна, ул. „Мусала” 10 ще се проведе пресконференция Във връзка с приключването на проекта „Русия в сърцето на България”, по който са работили студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет.

В 12.00 часа в зала „Варна” ще се проведе пресконференция на ръководството на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

От 13.00 часа в централата на БСП - Бургас на ул. „Фердинандова” 60 областният председател на БСП Бургас Атанас Зафиров ще даде пресконференция.

От 18.00 часа в Концертната зала на Младежкия дом ще се проведе среща за Учредяване на Комитет за тържественото отбелязване на шестдесетгодишния юбилей на организираната извънучилищна дейност във Варна под патронажа на кмета на Варна Кирил Йорданов.

Велико Търново
В 14.30 часа в Зала 302 кметът на Община Велико Търново Даниел Панов ще даде пресконференция, на която ще обяви акцентите в празничната Коледна програма, както и конкурс за най-оригинална коледна украса.

Добрич
Фестивал на чуждите култури ще се проведе във ВУМК Добрич.

Каварна
В 10.00 часа в община Каварна ще се проведе среща на кмета Цонко Цонев с представители на Европейската комисия.

Карлово
Ще се проведе заседание на Общинския съвет в Карлово.

Плевен
От 9.00 часа в сградата на Общинския съвет – Плевен министърът на околната среда и водите Нона Караджова кметът на община Плевен проф. Димитър Стойков ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците на регион Плевен.

Пловдив
В 9.00 часа министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие обновения Античен театър в Пловдив.

В 15.00 часа в Новотел „Пловдив” заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие в кръгла маса на Втория национален агросеминар: „Българското зърно – национално богатство”.

Приморско
В 13.00 часа в община приморско ще се проведе среща на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури с рибари от Бургас, Царево и Созопол.

Разград
В 16.00 часа в хотел „Лес” в Разград председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще даде пресконференция.

Стара Загора
В 13.00 часа министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще открият бновената сграда на Дома за стари хора на Старозагорските минерални бани.
В 14.00 часа министър Младенов ще направи първа копка на Общностен център за социална подкрепа (ул. „Подполковник Калитин” 28).