Удивителният ансамбъл "Сухишвили" на турне в България

София Лайф

29-11-2012, 07:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

София, Пловдив, Варна и Бургас първи в света ще видят "Летящите грузинци"

Най-добрият танцов ансамбъл в света "Сухишвили" е на турне в България.

Съставът е поставил рекорд в "Ла скала", който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис цели 14 пъти. Неговата програма е обявена за най-доброто шоу на "Бродуей" през 1988 година.

Сред най–големите им почитатели са Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Шарън Стоун, Пеле, Ив Монтан.

Българските зрители са първите, които ще видят новата, уникална програма на "Летящите грузинци", съобщиха организаторите от АВА.

Спектакълът е уникален поради факта, че е поставен от основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили преди 60 години и възстановен в този му вид едва преди година от внука им Илико Сухишвили младши (главен хореограф на балета).

На сцената ще излязат 50 танцьора и 10 музиканти. За мащабната и пищна продукция са подготвени 600 автентични грузински костюма - ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни.

Запазената марка на "Летящите грузинци" - сабите и ножовете са изработени от стари грузински майстори. Спектакълът е с продължителност – 2 часа.

За 67 години формацията изнася над 10 000 концерта в 88 държави на петте континента, а публиката им надхвърля 50 милиона души.

У нас ансамбъл " Сухишвили" гостува за трети път. Новата програма на прочутата трупа ще бъде показана на 29 ноември в НДК, София, на 30 ноември в панаирния комплекс в Пловдив, на 2 декември в операта в Бургас и на 3 декември в Двореца на културата и спорта във Варна.