Как се намаляват разходи за ток и парно с 40%

Мисия Пловдив

29-11-2012, 09:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

МБАЛ „Свети Пантелеймон” е първото лечебно заведение е в града, изпълнило успешно ЕСКО проект за енергийна ефективност, подкрепен от Община Пловдив

40% намаление на разходите ще постигне МБАЛ „Свети Пантелеймон” в Пловдив. Лечебното заведение е първото в града, изпълнило успешно ЕСКО проект за енергийна ефективност, подкрепен от Община Пловдив.

След решение на Общински съвет сградата е санирана с външна изолация, подменена е дървената дограма с PVC, поставена е топлоизолация на покрива и е усъвършенствена системата за автоматично управление на отоплението.

След проведен конкурс по Закона за обществените поръчки, проектът е стартиран с съгласието на Общинския съвет и община Пловдив.

Преди да започне самият проект, лицензирана фирма е направила обследване на обекта и е дала предписание какви материали да се използват, за да се намалят разходите с до 40%.

Стойността на проекта е 1 милион и 16 хиляди лева. Те са инвестирани в лечебното заведение от фирмата-изпълнител. Тя ще получава сумата в продължение на 7 години, ако болницата реално реализира икономии от ток и отопление. В противен случай изпълнителят няма да получи пари.

Освен санирането, допълнително със собствени средства в размер на 200 хиляди лева, ръководството на лечебното заведение е изградило собствена котелна централа с гориво – природен газ.