Фирми, подавайте си декларациите, НАП не прощава

Парите

29-11-2012, 12:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Столичната НАП глоби 955 фирми

33 321 фирми не са декларирали дължимия корпоративен данък за 2011 г., установиха проверки, съобщиха от НАП . Други фирми пък имат регистрация по ЗДДС и редовно са изпращали в НАП месечните справки декларации по Закона за добавената стойност, но пропуснали да подадат декларация за облагане с корпоративен данък.

 

Столичните инспектори уведомиха с писма некоректните дружества. Дружествата трябва да подадат в офисите на дирекцията липсващите документи. Дори фирмите, неподали декларация и неосъществявали дейност през 2011 г., също трябва да подадат годишна данъчна декларация по ЗКПО. Тези фирми обаче попълват друг формуляр, чрез който декларират, че за предходната година не са работили и не са отчели приходи или разходи.

 

До момента 1060 от получилите напомнящо писмо са подали годишните си декларации. Съставени са актове при установени нарушения, като минималната глоба, която трябва да платят юридическите лице, е в размер на 500 лв.

 

Така столичната НАП глоби 955 фирми.

 

"Проверките показват, че доста фирми напълно пренебрегват законовите изисквания. Опитвайки се да си спестят дължимите данъци те ощетяват хазната с милиони левове. Затова контролът на НАП София е постоянен. И всеки, хванат в нарушение става обект на непрекъснато наблюдение от столичната дирекция", заяви по повод проверките Бойко Атанасов, директор на ТД София.