Догодина плуваме в луксозно реновирания "Дианабад"

Мисия София

29-11-2012, 14:26

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Новост за съоръжението е специалното лед-осветление, което е три пъти по-икономично

Ремонтните дейности на покрития плувен басейн в спортен комплекс "Диана" в Дианабад ще приключат преди Коледа, обяви спортният министър Свилен Нейков при инспекция на обекта.

Ремонтът се извършва по световен и европейски стандарт, така че басейнът ще отговаря на всички изисквания. Съоръжението ще бъде пуснато в употреба малко след Нова година, тъй като е необходимо да се извърши профилактика.

По думите на министъра, спортният комплекс в Дианабад става един универсален център за подготовка на олимпийски отбори, защото е извършен ремонт в залите по борба, джудо, айкидо, щанги, дадена е възможност и за развитието на спортната стрелба.

В момента се ремонтира хотелската част и се предоставят апартаменти на федерации. Предстои и изграждането на столова за спортистите, които се готвят в базата в Дианабад.

Изпълнителният директор на Национална спортна база Петър Божилов каза, че ремонтът на басейна се извършва поетапно. Новост за съоръжението е специалното лед-осветление, което е три пъти по-икономично от предишното.

Плочките са първо качество. Басейнът е обработен с най-съвременните изолационни материали, изцяло е ремонтирана помпената система, извършена е профилактика на компенсаторните резервоари, подмяна на кранове и тръби, направени са необходимите изолации на покрива на съоръжението с нов окачен таван и термопанели.