Съдят цигани за зверско убийство на младеж

Крими

29-11-2012, 15:19

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

24-годишното момче бе пребито до смърт с пръти и винкели

Тръгна делото за жестокото убийство на Борислав Райнов през 2010 г., предаде "Дарик".

По процеса са подсъдими трима - Здравко Симеонов, Трайко Филипов и Траян Георгиев.

24-годишният Борислав беше убит при свада на 4 юли в района между кварталите „Факултета” и „Овча купел”. Тогава се твърдеше, че нападателите на Райнов са били голяма група роми, въоръжени със сопи и пръти. Друг подобен случай имаше и през 2005 г., когато 53-годишният проф. Станимир Калоянов беше пребит до смърт от роми в столичния кв. „Захарна фабрика”. Преподавателят от СУ „Св. Климент Охридски” гостувал на абитуриентско тържество, когато присъстващите били нападнати от тълпа разгневени роми.
На днешното заседание бяха разпитани родителите на Райнов - Галина и Драгомир. Според тях синът им е нямал конфликт с ромите и дори е помагал с пари на някои от тях. „Надявам се на справедливост, доживотен затвор е малко за убийците на сина ми”, каза Галина Райнова.
Семейството на Борислав предявиха граждански искове по 100 000 лева кръвнина. Те обаче ще трябва да заведат отделно гражданско дело.
Първоначално обвиняемите бяха четирима, но единият от тях - Славчо Димитров, се обеси в килията си няколко месеца след инцидента.
Следващото заседание по делото е насрочено за 24 януари 2013 г.