Студентският купон на 8 декември - между 70 и 150 лв.

Общество

29-11-2012, 15:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Банско, Боровец и Пампорово - любимите места

Между 70 и 150 лева ще струва на един студент празникът 8 декември тази година, предаде "Фокус".

Най-предпочитаните дестинации си остават зимните курорти Банско, Боровец и Пампорово, показва справка на офертите в един от столичните университети.
В цената са включени нощувките в хотел, СПА услуги и празнична вечеря.
Несъмнено най-посетен от студенти и тази година ще е Банско, където местата вече са запълнени на 100%. Резервации в хотелите в планинския град се приемат още от началото на учебната година, а свободни места не могат да се намерят от около две седмици.

По предварителни данни в Банско се очаква да празнуват близо 7 000 младежи. Цените на предлаганите услуги не бележат значителен ръст, в сравнение с миналата година. Средната цена на двудневен пакет в четиризвезден хотел е около 150 лева.

Студентите, избрали да се веселят в Банско, вече трудно ще намерят места и в местните ресторанти и дискотеки, защото те са резервирани от преди месец. Кувертите в заведенията струват между 25 и 60 лева, а за вход в дискотека студентът няма да заплати повече от 15 лева.

На второ място на предпочитаните дестинации от празнуващите е зимният курорт Боровец, който е подготвен за близо 6 000 студенти. И там цените не са по-различни от миналогодишните, но те са с около 50 лева по-ниски от тези в титуляра Банско. Спа курортът Велинград също е харесван от студентите за техния празник, като там офертите варират на цени от 80 до 120 лева.

Сред предпочитаните дестинации тази година се нарежда и градът с дълбоко минало Велико Търново, където студентите включват и историческа разходка на крепостта "Царевец". Най-търсени са 4-звездните хотели и по-малките комплекси в региона. Цените за двудневна почивка варират между 100 и 150 лева в зависимост от категорията на хотела и броя на осигурените хранения в пакета.
Закъснелите с резервации студенти ще отпразнуват своя празник в Студентски град в столицата, който си остава гарант за приятно изживяване по всяко време на годината. Местните дискотеки организират различни тематични вечери и обещават весел празник.
8 декември остава един от най-чаканите дни в годината, както от студентите в родните ВУЗ-ове, така и от хотелиерите и туристическите агенции.

На младите хора празникът дава повод за усмивки и приятни моменти с близки хора, а на работещите в областта на туризма – един добър старт на зимния сезон.