Иван Петков: Момичетата имат шампионски манталитет

Спорт

29-11-2012, 16:09

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Заради многото контузии изпадаме в трудна ситуация, но това ни прави по-силни, убеден е треньорът на Марица

Треньорът на женския волейболен тим на Марица (Пд) Иван Петков направи кратък разбор на изминалия есенен дял от първенството, в който неговите възпитанички ще зимуват на трето място.

За мен представянето ни е доста положително от гледна точка на това, че се опитваме да играем по един малко по-различен начин, да правим неща, които са малко по-далечни за момичетата с по-малко опит и характерни за по-зрели състезатели. Доста волейболистки от миналата година ни напуснаха, но младите, които влизат, с всеки изминал ден, с всяка изминала тренировка, растат.  Те имат един шампионски манталитет, един заряд, който показват постоянно, заяви Иван Петков.

Продължаваме да работим здраво, на тренировка се правят невероятни неща. За Мира Тодорова са казани вече много неща.  Една Милена Димова – момиче, което от три години играе волейбол, израстна толкова много. Тя за мен е един диамант за нашия отбор.

Напоследък някои момичета бяха сполетяни от контузии. Тези неща са тежки за нас, изпадаме в трудна ситуация, но това ни прави по-силни, завърши треньорът на Марица (Пд).