Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

29-11-2012, 20:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 30 ноември

София
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по встъпване в длъжност на Боряна Пенчева като член на Управителния съвет на Българската народна банка.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Павел Тренев и др. 9 подсъдими за ЦКБ, обвинени в присвояване.

В 9.30 часа в заседателна зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски” Катедрата по класическа филология отбелязва 20-та годишнина от основаването на специалност Новогръцка филология.

В 10.00 часа в Централното управление на БАН на ул. „15 ноември” Институтът по Системно Инженерство и Роботика - БАН, организира Националната конференция по Сервизна роботика и Интелигентни Системи, организирана в рамките на Европейската Седмица на Роботиката. Ще присъства министърът на образованието Сергей Игнатов.

От 10.00 часа в „Гранд хотел София” ще се проведе конференция на тема: „За ядрената енергетика –без политика”, организирана от „Гражданско сдружение за обективна и честна информация“.

В 10.00 часа пред ВМА ще бъдат положени венци на паметника пред болницата по повод 121-та годишнина от създаването на ВМА.
В 11.00 часа в Театър „Българска армия“ ще се проведе тържествено събрание.

От 10.00 часа се организират Дни на „Отворени врати” в рамките на спечеления от Института по биология и имунология на размножаването (ИБИР)-БАН проект ReProForce „Повишаване на изследователския капацитет на българския Институт по биология иимунология на размножаването”, финансиран от 7-ма Рамкова програма на Европейския съюз.

От 10.00 часа в Информационния център на ЕС на ул. „Московска” 9 Информационното бюро на ЕП организира пресконференция по повод конкурса за млади журналисти и блогъри.

От 11.00 часа във „Венус конферентен център” на бул. „Княз Александър Дондуков” 9, (вход откъм ул. „Бачо Киро”) ще се проведе пресконференция на „Булгартрансгаз”.

От 11.00 часа в хотел „Шератон” вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще открие Годишното информационно събитие по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК).

От 12.30 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) ще бъдат отворени офертите за проектиране и строителство на „Северната скоростна тангента“.

От 12.30 часа в подстанцията на територията на ТЕЦ „София” на бул. „История славянобългарска“ (бивша ул. „202”) ЧЕЗ ще представи инвестиция за подмяна на стари кабели.

В 13.00 часа в зала 8 на НДК ще бъде открита Заключителна среща на председателите на съдилища-модели и партньори по проекта „Усъвършенстване на работните процеси в съда”.

В 15.30 часа в Министерството на културата министър Вежди Рашидов ще подпише браншовите колективни трудови договори в областта на театралното изкуство и библиотекарската дейност.

От 16.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе публична лекция на Тревор Дейвис на тема: „Как се печели титлата европейска столица на културата?”.

От 17.30 часа в Унгарския културен институт ще бъде представена фотоизложбата на Александър Сертев „2х22 – Фотографии от Унгария и Австрия”.

От 18.30 часа в градината пред хотел „Рила” (ул. „Алабин”) ще бъде запалена празничната елха на София.

В 13.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на проф. Мирослава Кортенска и доц. д-р Руслан Костов на тема: Министър Игнатов прикрива злоупотреби и корупция във Фонд „Научни изследвания”.

Брегово
В 13.00 часа в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ОИЦ-Видин ще популяризира проекти за културното наследство на Видин на тържественото отбелязване на стогодишнината от откриването на съкровището от Малая Перешчепина.

Варна
В 14.30 часа в „Гранд хотел Варна” ще се проведе дискусионен форум по проект „Енергийно обновяване на българските домове”.

Велико Търново
От 17.30 часа в голямата зала на Общината във Велико Търново депутатите от Парламентарната група на Коалиция за България Бойко Великов и Петър Димитров ще се срещнат с членове, симпатизанти на левицата и граждани.

В Архитектурно – етнографски комплекс „Етър“ ще се отпразнува денят на свети Апостол Андрей.

Видин
В 17.30 часа в Спортна зала „Фестивална” ще се проведе баскетболен „Мач на звездите” между Севера и Юга по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН.

Козлодуй
В 11.00 часа министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на община Козлодуй Румен Маноев ще направят първа копка на строителните дейности по проекта за Водния цикъл на Козлодуй.

Монтана
От 13.00 часа в комплекс „Монтанезиум“ областното ръководство на ПП ГЕРБ организира кръгла маса на тема „Обществено достъпна среда и проблеми на хората с увреждания”.

Поморие
В 13.00 часа в Поморие зам.-директорът на ИАРА по риболовния контрол д-р Кирил Делев и експерти от агенцията ще се срещнат с рибари от Поморие, Несебър и Влас.

Пловдив
От 9.00 часа в парк-хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие единадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Конкурентоспособност“.

Стара Загора
В 9.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески” Областен информационен център – Стара Загора организира информационна среща на тема „Европейски средства в помощ на читалищата в Област Стара Загора“.

В 19.00 часа залата на Синдикалния дом младите хора Младежки общински съвет, с подкрепата на Община Стара Загора организират програма по повод Международния ден за борба и съпричастност в борбата срещу ХИВ /СПИН.