Пуснаха билети за рая и ада заради края на света

Животът

29-11-2012, 21:02

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Местата са ограничени! Побързайте", се казва в реклама на сайт

Билети за рая и ада и специални туристически пакети бяха пуснати в продажба в Украйна с наближаването на 21 декември 2012 г., когато според календара на маите ще настъпи краят на света.

Билетът за рая струва 15 долара на сайта на компанията за колективни онлайн покупки "Покупон".

Билетът за ада е по-скъп и струва 18,7 долара.

"Местата са ограничени! Побързайте", се казва в реклама на сайта, предаде БГНЕС.

Компанията предлага също пакета "Рай - Ол Инклузив", който включва сертификат за вписване на името на клиента в "Книгата на светлината", резервация на място в рая, билет за първа класа, сертификат, разрешаващ свободно придвижване в рая, и ръководство за рая.

Пакетът "Ад - Ол Инклузив" включва сертификат за вписване в "Таблиците на Сатаната", резервация за място в ада, билет за свободно падане до ада, карта за самоличност, позволяваща свободно придвижване в ада, и ръководство по оцеляване.

"Покупон" отбелязва, че това е "кампания, предназначена да повдигне духа" на хората, страхуващи се, че краят на света идва.

Пътуванията до рая и ада не са единствените продукти, предлагани от украинската "индустрия по края на света".

Украинският в. "Сегодня" съобщи, че в интернет вече се продават пакети за Апокалипсиса.

Съществуват пакети за мъже, жени и деца.

Пакетът за мъже включва бутилка водка, бишкоти, презервативи, фиде за бързо приготвяне, джобно ножче, гребен, шампоан, сапун, фенерче и кибрит.

Пакетът за жени включва бутилка вино вместо водка, а в пакета за деца са включени пелени, играчки, шоколад, плодови сокове и антисептични кремове.

Те струват от 20,5 до 35,8 долара. 21 декември 2012 г. бележи края на цикъла от 5125 години от Епохата на петото слънце, според календара на маите, един от най-древните в историята.

Някои смятат тази дата за окончателния края на календара.

Учените от НАСА обаче опровергаха спекулациите за края на света.

"През 2012 г. край на света няма да има. Нашата планета си е била наред в продължение на повече от 4 млрд. години и твърденията, че скоро ще настъпи краят й не се подкрепят от никакви научни доказателства", подчертават учените.