Преобразяват "Батенберг" със зона за мимове, озвучение и wi fi

Мисия Бургас

30-11-2012, 06:03

Снимка:

look-estates.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Градниката пред Стария съд в центъра също ще бъде спретната с европари

Голяма реконструкция на ул. "Батенберг" с обособяване на зона за мимове, озвучаване и wi fi връзка е идеята на общината за пълното й преобразяване.

Предложението е ремонтът да бъде разделен на етапи с възможност за разсрочено финансиране, стана ясно вчера по време на обсъждането за пълната промяна, която предстои по "Богориди"

Целта на общината е да се осигури безпроблемен достъп до новия пътнически терминал, който ще бъде изграден. Паркоместа, велоалея, ефектно осветление, което ще подсказва връзката с морската гара и озеленяване, такава визия нарисуваха архитектите за емблематичната бургаска улица по време на срещата.

Част от улицата ще бъде обособена като пешеходна зона за активен отдих с пейки, декоративна растителност и зелени площи.

Арт зона с оставени места за улични артисти и мимове ще допълни европейския облик на алеята.

Озвучаване, безплатен интернет и паркова мебел, проектирана по индивидуален проект. ще завърши релакс зоната. Освен това предстои 100-процентова  подмяна на дърветата. Подвижни и постоянни стопери пък ще гарантират, че освен коли със специално предназначение други автомобили няма да минават.

Сигурността в района ще бъде осигурявана от денонощно видеонаблюдение, чиито камери ще бъдат монтирани на сградата на бизнеинкубатора.

В зона "Г" на най-големия бургаски комплекс "Меден Рудник" също предстоят промени. Ще бъде изградена зона за отдих с кът за пикник, спортна и детска площадка. Градниката пред Стария съд в центъра също ще бъде спретната с европари.