Космическа площадка за малчуганите в Морската

Мисия Бургас

30-11-2012, 08:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Хлапетата в "Лазур" ще се сдобият с кът за игра на тема воден свят

Тематични детски площадки "Космос" и "Воден свят" може да бъдат изградени за бургаските деца по европроект. Това стана ясно на обществено обсъждане в общината, на което бяха представени визии за ключови места в града.

Първата площадка ще е в района на хотел "Приморец", където преди десетилетия е съществувала такава зона, но е била разрушена. Там ще бъде поставено огромно детско съоръжение, подобно на това пред дискотека "Алиби", обясниха проектантите.

"Това са нови съоръжения, изцяло въжени, заради темата на площадката Космос ударопоглъщащата настилка импровизира деветте планети в нашата звездна система. Много рисунки пък ще допълнят приказната атмосфера в детския кът", допълниха инициаторите на проекта.

Втората нестандартна игрална зона за хлапетата ще е "Воден свят". Тя ще се намира в парка в к-с  "Лазур". "Предвиждаме пълно преоборудване на детската площадка, като ударопоглъщащата настилка ще бъде във формата на водни лилии", обясниха архитектите по време на среща в общината. Експертите предлагат още да се изчисти целия бетон от парка, да се постави беседка и да се обособи зона за пикник на открито.