Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

30-11-2012, 06:40

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хубава петъчна утрин! Чака ни прекрасен ден

Добро утро, петък е, последният ден на ноември. Денят на майстора според синоптиците ще бъде слънчев. Топъл, топъл, но в Пловдив температурата ще стигне максимум 14 градуса. Все пак утре започва декември.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие единадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Конкурентоспособност". Събитието ще се състои в Пловдив. Ще присъстват и представителите на Европейската комисия  Реналдо Мандметс, Атанасиос Софос и Елица Бейска от ГД "Регионална политика", както и представителите на Европейския инвестиционен фонд Джордж Гиакомакис и Христо Стоянов.

Сред темите ще бъдат и "Внедряване на иновации в предприятията", "Изграждане на междусистемна газова връзка България – Сърбия" и "Подкрепа за развитието на клъстерите в България".

От 2 до 8 декември Пловдив ще бъде домакин на 19-тото издание на Фестивала на българското документално и анимационно кино „Златен ритон”. В тази връзка в 12 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция на заместник-кмета по култура Стефан Стоянов, Ирина Канушева - и.д. Директор на Националния филмов център и Камен Балкански от Програма "Медия".

Кметът на район "Централен" Райна Петрова и ръководствата на СОУ "Любен Каравелов", ЦДГ "Снежанка" и ЦДГ "Перуника" ще представят от 13.30 часа спечелен проект „Образование без граници“. Той е за деца от етническите малцинства и цели те да бъдат адаптирани към образователния процес, както и да се повиши тяхната мотивация.

В Дома на науката и техниката Дани Каназирева ще открие Международния форум изложение “Здраве, щастие и красота”. Очакват се чного специалисти в областта на диетологията, дерматологията, психологията и личностното и организационно развитие.

Посетителите на изложението ще могат да участват в уъркшопове, различни презентации, демонстрации и дегустации: безплатен грим с биокозметика, представяне на различни масажни техники, на екологично чисти храни и биопродукти, ръчно замесване на пълнозърнест хляб с лимец и квас и много други.

В 10.30 часа в МОЛ Галерия Пловдив започва Петия национален танцов фестивал „Децата ни танцуват”-  гр. Пловдив 2012 година. Фестивалът ще продължи  през уикенда.

Тази вече Държавна опера Пловдив ни кани на Заключителен концерт на диригентския курс на професор Йоханес Шлефли от Швейцария. В продължение на седмица млади студенти от Швейцария, Испания, Русия и Тайван работят с нашия чудесен оркестър. Днес от 19 часа в Концертна зала публиката ще може да чуе резултатите от тази работа.

 Програмата е повече от интересна- Ф. Менделсон - Увертюра "Хебридите", Р. Вагнер - Увертюра "Лоенгрин",  Р. Щраус - "Тил Ойленшпигел", К. Дебюси - "Следобедът на един фавн", Ж. Бизе - Арии от операта "Кармен", М. де Файя - Втора сюита от балета "Тривърхата шапка"

Диригенти на този концерт ще бъдат-Рето Шерли-Швейцария, Пиеро Ломбарди-Испания,Чин Чао Лин-Тайван, Мария Бенюмова-Русия, Гюлам Берней-Швейцария и Рафаел Онегер-Швейцария.