Автогол за Кунева

Най-доброто от печата

30-11-2012, 07:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бойкотът за референдума е първият голям гаф на движението й

"Кунева с автогол за референдума". Като първи голям гаф на "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева се определя бойкотирането на референдума за АЕЦ "Белене", твърди в свой коментар в. "Труд".

Първият голям гаф е тоталният отказ от темата за ядрената енергетика, още повече, че един от основните кинжали, с който ръчкат непрестанно Кунева, е, че тя е виновна да загубим Трети и Четвърти блок на АЕЦ “Козлодуй”.

Когато тя казва “няма да участваме в референдума”, се разбира следното:

Първо, Меглена Кунева е против ядрената енергетика, съответно тя наистина е виновна за затварянето на Трети и Четвърти блок на “Козлодуй”. Бам! - ефектен автогол.

Второ, тя пасивно застава на страната на ГЕРБ, което в очите на зрителите се чете като “хайде, и тези се наредиха до СДС”, нещо като напазарувани. Бум! - автогол със задна ножица.

Трето, движението е създадено с идеята гражданите да определят каква България искат. Това е либерален подход, в който личността е важната, а не стадото. Сблъсъкът на личности и идеи, в този смисъл, води до откриването на нови пътища, на просперитет. Нещо такова. Ако демокрацията е символ на свободния избор, то референдумът е най-висшата проява на демокрацията. Той би трябвало да е оръжие в ръцете на ДБГ, а те го саботират. Тряс! - глава, греда и автогол.