Ще се намери ли решение за визовия режим и българските дипломи в Турция?

Политика

30-11-2012, 08:54

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това са проблемите, които най-много вълнуват българската общност

Визовият режим, проблемът с български дипломи за турски студенти и двойното гражданство бяха сред темите, които обсъди българският президент Росен Плевнелиев на среща с българската общност в Истанбул.

Президентът беше посрещнат изключително топло. Присъстващите му подариха подаръци и голям букет с цветя. По време на срещата бяха поставени редица въпроси. Росен Плевнелиев каза, че е имал изключително ценно посещение в Турция.

На много високо ниво е подчертано, че има голямо доверие между двете държави, истинско приятелство и възможности за сътрудничество. Отношенията между България и Турция никога не са били по-добри. "Днес сме истински пример за приятелство, добросъседство и сътрудничество в региона", смята Плевнелиев.

 Президентът подчерта, че вратите на посолството са отворени винаги и българите зад граница трябва да имат доверие в българските институции. Важно е да има добра комуникация с посланика и консула, които на всеки поставен въпрос трябва да отговарят писмено и да изпращат копие до президентската институция.

"Заедно можем да бъдем фактор. България се модернизира, и Турция също се модернизира. Българските изселници в Турция са мост за добросъседство между двете държави. България и Турция са си поставили общи цели, сред които са увеличаване на стокооборота и повече инвестиции от турски компании в България", каза още държавният глава.