Жестоки санкции за Нефтохимик след мача в Плевен

Спорт

30-11-2012, 09:23

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Наказанието ще бъде обжалвано от ръководството на клуба

Изключително сурова санкция наложи дисциплинарната комисия на БФС на отбора на Нефтохимик след мача със Спартак Плевен. Бургаският клуб ще трябва да внесе в касата на БФС девет хиляди лева глоба, като ще бъде лишен и един мач от домакинство.

Причината - доклад на делегата от последния мач – гостуването на Спартак /Плевен/. В него той е споменал влизането на феновете на нафтата след последния съдийски сигнал като нарушение на чл.37, ал.1., т.1 – навлизане на публиката на игралното поле.

Наред с това е клубът се наказва и за нанесен удар на фен върху длъжностно лице от охраната на стадиона.

Санкцията може да се обжалва. Това обаче едва ли ще промени сериозно наложеното наказание.  Така Нефтохимик ще посрещне Пирин Гоце Делчев най-вероятно в Сливен или Нова Загора.

В същото време клуба - домакин е погален с перце, като за подобни провинения е наказан само с 1 500 лева и последно предупреждение за лишаване от домакинство. Ето и решението на комисията:

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК наказва ПФК”Спартак” – гр. Плевен с имуществена санкция в размер на 500 лева.

За навлизане на публика на игралното поле с последствия, на основание чл.37, ал.1, т.20.I., ДК наказва ПФК”Спартак” – гр. Плевен с предупреждение лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.