Обвиниха Виолета, която сама си даде 53 бона бонуси

Крими

30-11-2012, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ексшефката на Агенцията по вписванията бе уволнена след скандала

Прокуратурата повдигна обвинение на Виолета Николова, бившата директорка на Агенцията по вписванията.

Обвинението е за длъжностно присвояване в размер на 53 000 лева. В момента мярката за неотклонение на Виолета Николова е "подписка".

Припомняме, че Николова беше уволнена след разследванe, което установи, че през 2011 година сама си е дала бонуси в размер на десетки хиляди лева. След като си тръгна от агенцията Николова призна, че през 2011 година е получила общо 73 000 лева под формата на допълнително материално стимулиране, като 48 000 лева от тях тя сама си ги е дала.

В декларацията си за имуществото, което притежава към датата на освобождаването й, в графата "Налични парични средства", Николова пише: "Нямам нищо за деклариране".

БГНЕС пише, че в депозит тя има 100 евро на нейно име, а съпругът й Росен Николов има 900 евро. За сметка на това през миналата година бившата директорка на Агенцията по вписванията се е сдобила с апартамент от 62 кв. м. на стойност 105 615 лева.

Виолета Николова пое поста като ръководител на Агенцията по вписванията през октомври 2010 г. Работата й се запомни в медиите със скандала по вписванията на партидата на "Петрол холдинг" и дългите опашки от чакащи пред агенцията в края на миналата година.