Вяра Петрова от ГЕРБ подава оставка като депутат

Новините

30-11-2012, 11:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Готвят Златина Дукова на нейно място?

Скандалът около народния представител от ГЕРБ Вяра Петрова избухна преди седмица, когато в медийното пространство се изненсе информацията, че съпругът на депутатката е замесен в схеми с източване на европари. Реакцията на Петрова не закъсня и днес от пресцентъра на партията изпратиха официална информация, че тя е депозирала оставка.

По непотвърдени още данни, партията на Петрова готви като нейна заместничка доскорошния зам.областен управител на Бургас юриста Златина Дукова.

Депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Вяра Петрова е подала оставката си не само като народен представител, но и като общински координатор на ПП ГЕРБ – Карнобат.

В заявление до Изпълнителната комисия на партията, Вяра Петрова декларира, че след произнасяне на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, и при констатирани нарушения, ще депозира оставката си като народен представител и пред Народното събрание.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще вземе решение след като се запознае с всички факти и обстоятелства от проверката на Комисията за конфликт на интереси, обявиха отпресцентъра на  партията.