"Левски" ми е в душата, а пък компира – храната! (СНИМКИ)

Без цензура

30-11-2012, 12:30

Снимка:

Sofiautre

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Как се продава компир на Околовръстното? С 21 от Ванката!

Години наред той е на Околовръстното, на метри от Бизнес парка, паркирал е колата си – стар Москвич Алеко и си цъка 21.

От самоковските села е, тих и срамежлив човечец, решил да изкарва прехраната си, като продава картофи и ябълки.

Ако имате път натам, спрете колата си за момент и се загледайте в колоритната картина – облечен е в син анцуг, на гърба, на който е щампирано заветното 7:2 (през 1968 година с този резлутат отборът на Левски разбива вечния си съперник на футболния терен – ЦСКА – бел. ред.)

Иван, Ванката или Компира, както всички го познават бързо го съблича, за да покаже екипа си, пак син, но този път с №11 на гърба, на Елин Топузаков.

Грабва топката и започва да жонглира, надява се така да успее да привлече клиенти и да продаде чувалче-две картофи, защото идва следващият мач на любимия отбор.

И макар да е мълчалив сподели, че почти всичко припечелено от алъш-вериша на Околовръстното, отива, за да пътува и да купува билети за мачовете на синята лавина.

"Левски" ми е в душата, а пък компира – храната", смотолеви набързо той и с широка усмивка излезе на пътното платно и подхвана – ту 21, ту главички.

Гледката със синия екип и хъса на Компира веднага предизвика усмивки не само у мен, но и у шофьорите. "Само Левски", подвикна се един от тях и продължи по пътя си.

Аз обаче останах и се вгледах – всичко при този човечец е подчинено на любимия отбор.

Алекото синьо, цялото в символи на "Левски". Купчините картофи и торбите с ябълки пък са заобиколени от сини знаменца, а той самият – подсвирква си "Само Левски...", отвреме на време целува емблемата на любимата тениска и очаква клиенти.

И утре ще излезе, и пак ту с главички, ту с 21 ще продължи да изкарва прехраната си с честен труд.

Те така се продава компиро, с 21 на Околовръстното от Ванката!