8000 натиснаха газта с Горан Брегович (СНИМКИ)

София Лайф

30-11-2012, 12:50

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Музикантът и неговия оркестър изнесоха най-силния си концерт у нас

Горан Брегович и неговият Оркестър за сватби и погребения вече няколко пъти са гостували в България, но снощния концерт в зала Арена "Армеец" със сигурност беше най-емоционалният.

Над 8000 души се събраха в залата, някои измокрени до кости от проливния дъжд, за да се насладят на балканския феномен и музиката, която носи балканската ритмика.

Шоуто всъщност започна с родната гордост - Мистерията на българските гласове, които за пореден път доказаха, че фолклорът ни е неповторим. За съжаление винаги повече оценен извън границите на страната.

"Мистерията" бе перфектния избор за преливане към парчетата на Горан.

Сцената бе повече от постна - микрофини и столове за музикантите, което даде възможност публиката изцяло да се потопи в изпълненията.

Всичко започна без градация на песните. По традиция музикантите от оркестъра преминаха през феновете и още с качването на сцената дадоха газ на купона. Естествено с "Gas, Gas".

И въпреки, че Горан предпочете да говори на английски, си пролича химията между него и публиката. И със сигурност скоро пак ще бъдат заедно, защото тази взаимна любов не може да остане неизконсумирана.

В залата прозвучаха песните от актуалния албум на Брегович, а вечните му хитове "Калашников" и "Месечина" бяха просто черешката на тортата на една балканска веселба, каквато само по нашити ширини е възможна.