Бойко: Благодаря на Пловдив, спасиха ме от Станишев!

Мисия Пловдив

30-11-2012, 11:47

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Премиерът се оплака, че червеният лидер влизал в конспирации заради столичния боклук

Премиерът Бойко Борисов се оплака пред министрите си, че Сергей Станишев го е тормозил по тъмно докато той бил кмет, а червеният лидер - министър-председател.

Да благодарим на Пловдив, че навремето помогна на София, когато Станишев правеше умишлените проблеми с битовите отпадъци и влизаше в конспирации посред нощ, за да тормози общината, каза Борисов. Станишев да не забравя, че не искаше да внесе апликационната форма за завода и вследствие на това се забавихме толкова.

Това каза премиерът по време на правителственото заседание в сряда, става ясно от стенограмата на Министерския съвет.

Повод за думите му бе решение за отпускането на средства по бюджета на община Пловдив за финансиране на инфраструктурни обекти. Това бяха последните пари, които държавата дължи на общината заради депонираните на сметището в Цалапица  100 хиляди тона столични бали.

Припомням, че финансирането ще бъде използвано целево за реконструкцията на бул. "Мария Луиза", чрез който ще се подобри достъпът до реставрираната малка базилика от Филипопол. Общата преведена сума в периода 2009-2012 г. за приетите софийски битови отпадъци стана 26,5 млн. лв.