За здраво бебе - редовен секс

Животът

30-11-2012, 13:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Рискът от аборт се увеличава ако зачеването е станало от една любовна нощ

Колкото по-често правите секс, толкова повече увеличавате шансовете да родите здраво бебе. Това показват нови изследвания на учени от университета в Аделаида, Австралия.

Експертите са установили, че имунната система на детето е по-устойчива, особено ако родителите правят редовен секс от 3 до 6 месеца без контрацепция.

За някои двойки процесът на забременяване може да отнеме години, докато други жени могат да забременеят само след една любовна нощ. Тогава обаче вероятността от усложнения и спонтанен аборт се увеличава.

Статистиката показва, че от 100 двойки, които се опитват да заченат, всеки месец забременяват едва 20, 70 са бременните за 6 месеца и 90 в рамките на година и половина. Учените подчертават, че става въпрос за здравословна бременност, а не просто зачеване.

В последно време все повече и повече двойки изпитват трудности при забременяването. Спонтанните аборти са много по-чести, отколкото преди няколко години. Всяка осма бременност завършва с аборт, сочи статистиката. Две трети от спонтанните аборти се дължат на неправилна структура на хромозомите. Само 1% от жените преживяват три или повече спонтанни аборта.