ДСБ започва изборната си кампания

Политика

30-11-2012, 16:28

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Желанието на партията е да обедини дясната опозиция

ДСБ започва своята публична кампания за предстоящите избори с националното си събрание утре от 11.00 ч., УАСГ, зала "Максима".

Три точки влизат в дневния ред на заседанието – политически доклад на председателя на ДСБ; парламентарни избори 2013 г. - политическа дискусия; приемане на политическа декларация за откриване на кампанията на ДСБ за парламентарни избори 2013г.

Партията ще обяви две трети от водачите си на листи и ще представи основните си политически послания, с които влиза в битката за изборите, заяви по БНР заместник-председателят на партията Радан Кънев.

"Нашето намерение, нашата амбиция е да обединим всички избиратели, които определят себе си като опозиция вдясно на ГЕРБ. Няма никакво съмнение с кого може да се работи. Няма никакво съмнение къде е ДСБ – в опозиция на ГЕРБ, в защита на десните ценности. Няма съмнение, че Мартин Димитров е на същата позиция – верен на избирателите си, и обратно - ръководството на СДС търси бъдеще като патерица на управляващите", заяви Радан Кънев.

"Ние от месеци насам сме казали, че амбицията ни е да обединим дясната опозиция в България с нейните лица, с нейните местни национални лидери, което означава, че сме отворени за хора, които не са членове на ДСБ", допълни той.

За възможността изключените депутати от СДС да се присъединят към партията, Кънев заяви, че хора с тяхното име в обществото не могат просто да бъдат канени да се присъединят към друга политическа формация.

"Те за мен са част от българската десница и от дясната опозиция в България, което означава, че ако тяхното решение да се включат в едно обединение на опозицията, естествено е, че имат място. Много е рано да се говори, не са казали такова нещо", каза Радан Кънев. ДСБ няма да се коалира с ГЕРБ в днешния й вид, заяви категорично той.