В Стара Загора готови с коледната програма

Региони

30-11-2012, 16:57

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Коледните светлини ще бъдат запалени на 6 декември

Австрийски коледен базар, 2 сцени за атрактивни изпълнители и фойерверки са част от коледната програма на Община Стара Загора.

За първи път тази година на алеята между сградата на общината и Парк „Пети октомври” заралии ще могат да се насладят на магията на австрийския коледен базар, който е  съвместна инициатива на Австрийското посолство у нас и Община Стара Загора.

Той ще бъде открит на 6 декември в 17.30 ч. лично от посланикът на Австрия у нас - Н.Пр. Герхард Райвегер.

До 1 януари 2013 г. на това място ще се разнася ароматът на коледни австрийски специалитети, сред които известният щрудел с орехи и плодове, традиционни дребни сладки, вурстчета и наденички, примесени с дъха на емблематичното „пламтящо вино” глювайн, отчитат от Община Стара Загора.

На 6 декември - Никулден, в 18.00 ч. на площада пред Общината старозагорци ще посрещнат Дядо Коледа и неговата свита и ще наблюдават запалването на светлините на коледната елха, обновената украса на града и празничните илюминации.  

Малко преди това шествие в два лъча ще подгрее коледното настроение в града. Визуален театър със светлинни костюми, в съчетание с ритъма и изпълненията на група „Вакали”, в допълнение с атрактивни звукови и светлинни ефекти ще предшестват идването на Дядо Коледа и неговата свита.
Двата лъча ще се придвижват по централната улица „Цар Симеон Велики” и през парк „Пети октомври”, за да се съберат в 18.00 ч. пред елхата на площада пред Общината. Част от празничния спектакъл ще бъдат още Детски народен хор „Жарава” и Детска вокална група „Усмивки”.

На празничния Никулден, на главната улица пред общината, от 16.30 ч., ще се развихри Ути Бъчваров, който ще готви шаран плакия и вкусна рибена чорба по стари подбрани рецепти. Над 1000 порции ще бъдат раздадени в късните следобедни часове на празничния ден. Точно толкова събира най-големият тиган в България, който е направен от челото на локомотив произведен през 1907 г.!

От 6 декември до края на месеца на площада пред общината ще бъде разположена открита сцена за изява на талантливи деца, танцови състави, индивидуални изпълнители и др. Старозагорци ще посрещнат Нова година пред общината в компанията на певицата Нели Петкова.