Немският коледен базар се открива утре

Мисия Пловдив

30-11-2012, 18:11

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани ще могат да опитат традиционни празнични лакомства и питиета

Коледният дух в Пловдив вече се усеща. Точно в 10 часа в събота кметът на Пловдив Иван Тотев, посланикът на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер и посланикът на Република Австрия Герхард Райвегер ще открият първия Коледен немски базар в града. Къщичките са на площата пред сградата на общината.

Чрез този базар Пловдив ще бъде приобщен към една 600-годишна традиция. Базарът няма да е само място за пазаруване. Той има за цел да сплоти хората преди светлия празник и да създаде коледен дух в центъра на Пловдив. Той ще представи богата културна програма – куклени представления и изпълнения на студенти от музикалната академия. На базара ще бъде и дядо Коледа, който ще говори с децата и ще изслушва техните желания. Това ще е място за цялото семейство, където ще могат да се опитат и немски коледни специалитети – топло вино, щолен,  сладки „Шпекулациус” и др.

Немският базар ще продължи до 22 декември каквато е германската традиция. Той приключва толкова рано, тъй като по традиция там не се прави търговия на самото Рождество.