Пиян помете с Ауди бивш зам.-министър край Казанлък

Крими

01-12-2012, 09:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Радион Попов е откаран в местната болница с охлузвания и без опасност за живота

Бившият заместник-министър на външните работи Радион Попов е катастрофирал тежко край казанлъшкото село Шейново, съобщи БГНЕС.

Той е откаран в Центъра за спешна помощ в Казанлък, а след това е настанен в хирургия с охлузвания. Няма опасност за живота му. Взета му е кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта.

Причината за инцидента е несъобразена скорост и употреба на алкохол, съобщават от полицията в Стара Загора. Неправоспособен 38-годишен пиян шофьор на Ауди А6 от Казанлък се е ударил в насрещно движещия се пикап "Ситроен" на Попов.

Автомобилът на бившия зам.-министър пикап "Ситроен" е идвал от село Хаджидимитрово в посока Шейново, а водачът на другия автомобил "Ауди" А6 е идвал от центъра на Шейново в посока Хаджидимитрово. След като са се сблъскали колите, Аудито се забива в дворна ограда.

Радион Попов е роден на 22 февруари 1950 г. в с. Скобелево, Казанлъшко. По-голямата част от службата му преминава във военното разузнаване, като е бил помощник на военния аташе в Дамаск (1980-1982 г.), военен аташе отново в Сирия (1986-1989) и военен аташе в Мадрид (1999-2000 г.) след като напуска армията (2001) заради шумен скандал с военния министър Бойко Ноев, е бил пълномощен министър в Кайро и заместник-министър на външните работи.