При студ и лед прибираме бездомниците

Мисия Пловдив

01-12-2012, 10:31

Снимка:

Интернет

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Приютът в Пловдив е готов да посрещне хората в нужда

Миналата студена зима в Пловдив бездомници се настаняваха къде ли не - в приземни етажи на общински болници, в отрезвителя. Тази година защитеното жилище е готово да поеме най-нуждаещите се при падането на температурите, каза в интервю за Plovdivutre.bg зам.-кметът Георги Титюков.

“При екстремни ситуации там могат да се разположат повече от първоначално предвидените легла. В момента там са настанени 6 лица. Има хора в нужда. Те могат да останат за 3 месеца, докато си стъпят на краката и изкарат курс за преквалификация, да си намерят работа и  квартира. Животът предлага неподозирани ситуации”, коментира заместник-кметът.

“Има случаи 20-годишни хора излизат от затвора и няма къде да отидат, откъснати от всичко – помагаме им. Има го и обратния случай – пълнолетни граждани никой не може да ги задължи да седят в която и да е институция и без тяхно съгласие няма как да бъдат настанени. С оглед на зимата нашите социални служби са в постоянна готовност. Миналата зима нямаше човек загинал от измръзване”, каза Георги Титюков.

Цялото интервю със заместник-кмета ВИЖТЕ ТУК.