Ексклузивно! Коко Динев се връща в Локо

Спорт

01-12-2012, 13:52

Автор:

Sport

Всичко от Автора

Марешки пред отказване от клуба

Константин Динев е пред завръщане в Локомотив (Пловдив). Бизнесменът напоследък е все по-склонен да поеме отново клуба, особено гледайки, меко казано, спорното управление на Веселин Марешки. "Коко все още е обиден на част от публиката, но вътрешно много иска да се върне в Локо", разкриха изключително близки до Динев източници.

В момента бизнесменът по документи продължава да е собственик на клуба чрез своя служител Светослав Мушанов. Той е негов съотборник по водна топка от "Вихрен" и човек, на когото Коко има пълно доверие. Мушанов, който е шампион с ЦСКА при ватерполистите, притежава 95,27% от акциите на Локо, а настоящият благодетел  Веселин Марешки няма нито една. Самият аптекарски бос също наскоро намекна, че може и да не придобие клуба. Марешки обяви, че чака да се извърши финансов одит на клуба, след което евентуално ще придобие акциите. Публична тайна е, че Марешки използва Локо повече за реклама и не разбира абсолютно нищо от футбол. Босът се готви за политическа кариера, като според него Локо ще е трамплин за влизането му в Парламента.

"Вариантите пред Локомотив са три, разкриха източници на "България днес". - Единият е Марешки или трети човек да вземе акциите. Другият е клубът да обяви фалит, тъй като в него няма никакви пари. Третият вариант е Коко Динев да се върне, което е доста вероятно". Самите акции на клуба не струват нито един лев. Срещу тях собственикът просто трябва да издържа клуба. Марешки обяви, че е дал 1,5 млн. лева, за да "помогне на клуба да си стъпи на краката". При очертаващато му се отказване тези пари ще минат в перо "предизборна кампания'.

По-голямата част от играчите и служителите на клуба също са "за" завръщането на Динев. Треньори и футболисти с носталгия си спомнят управлението на любимеца на фолкпевиците. По негово време Локо нареди серия от победи над Левски, ЦСКА, Лудогорец и се класира за евротурнирите. Динев си тръгна от Локомотив заради част от феновете, които се обявиха против него и го обвиниха в уреждане на мачове. След няколкомесечно управление на Марешки феновете са готови отново да приемат Динев като месия.