Полиция, данъчни и експерти по храните пазят студентите на 8 декември

Животът

01-12-2012, 15:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

МВР излезе с практически препоръки към празнуващите

Областната дирекция на МВР-София предприема превантивни мерки за безопасност и обезпечаване на обществения ред по време на студентския празник в курортен комплекс Боровец, съобщиха от дирекцията.

За недопускането на различни нарушения на обществения ред са мобилизирани допълнителни полицейски сили от отделите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност. Съдействие ще оказват и органите на реда от Ихтиман и Костенец.

С оглед направените общо 7639 резервации в 23 хотела в курортните комплекси Боровец и Мальовица за дните от 7 до 9 декември полицейските служители са провели срещи с ръководствата и звената за охрана на хотелите и нощните барове, на които са набелязани съвместни мерки за взаимодействие с цел повишаване бдителността и организиране на пропускателния режим в заведенията. Координирани са и начините за бърза връзка и взаимодействие с полицията.

На 5 и 6 декември служители на икономическа полиция съвместно с представители на Областна дирекция по безопасност на храните ще инспектират всички търговски обекти с цел недопускане продажба на хранителни стоки с изтекъл срок на годност.

Всички ресторанти и заведения, резервирани от студентите за празника им, ще бъдат подложени на стриктен контрол относно условията на съхранение и приготвянето на храните и спазването на хигиенните норми и санитарните правила за работа.

За гарантирането на обществения ред в дните около 8 декември са взети контролни мерки за засилена охрана в районите, където са съсредоточени голям брой празнуващи студенти.

По случай 8 декември от полицията разпространиха и практически препоръки към празнуващите:

1.Не забравяйте, че силните емоции са лош съветник и притъпяват чувството за предпазливост. Еуфорията в автомобила води до безкритичност и опасна агресивност.

2.Ако пътувате на по-далечно разстояние, първо преценете дали опитът Ви като шофьор е достатъчен, възможни са зимни изненади. Планирайте пътуването така, че да избегнете шофиране на фарове.
3.Предвид очакваните снеговалежи автомобилът Ви трябва да е напълно подготвен - със зимни гуми, изправни светлини, чистачки и отопление. Задължително пригответе и вериги за сняг.

4.Ако приятелите, които возите, започнат да се черпят още преди и по време на пътуването, не се изкушавайте дори и със съвсем малко количество алкохол.
5.След празничната нощ с много наздравици е важно да си починете и да се освежите напълно. Не омаловажавайте въздействието на махмурлука, защото в това състояние можете да допуснете фатална грешка зад волана.
6.Ако Вашият шофьор управлява рисково, не се притеснявайте да му направите забележка. В крайна сметка той застрашава директно и Вашия живот.