Супер! Имаме си Немски Коледен базар (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

01-12-2012, 11:25

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дървените къщички ще бъдат на площада до 22 декември

Първият Немски Коледен базар в Пловдив е на площад „Стефан Стамболов“ в центъра на града и ще бъде отворен до 22-ри декември. В дървените къщички се продават традиционни немски коледни сладкиши, топло вино, вурстчета и празнични декорации. Организаторите са подготвили богата съпътстваща културно-музикална програма.

Точно в 10 часа кметът Иван Тотев откри базара. Много съм щастлив да бъда тук броени дни след като първи в страната запалихме светлините на празничната елха и украса. Усилията, които Община Пловдив полага тази година да създаде коледно настроение са огромни и съм изключително щастлив, че виждам много усмихнати хора, сподели кметът.

Пожелавам на всички светли празници и коледно настроение, заяви Тотев и преряза празничната лента

От своя страна посланикът на Федерална република Германия Негово Превъзходителство Матиас Хьопфнер сподели, че е щастлив да присъства в този исторически и културен град за откриването на първия германо-австрийски коледен базар. В Германия и Австрия това е една стара традиция и благодаря на общината, организаторите и спонсорите, че направиха възможно този базар да се открие и в Пловдив, заяви посланик Хьопфнер и пожела весели и уютни празници на всички.

Един специален гост пристигна на площада– Дядо Коледа. Той развълнува малки и големи със своя разказ за Рождество Христово и призова: Нека бъдем добри! Белобрадият старец раздаде подаръци и лакомства на малки и големи.

Талантливите ученици от Националното музикално училище „Добрин Петков“ със своите изпълнения предизвикаха бурните аплодисменти на присъстващите, а първокласниците Мими, Вени и Стефан грабнаха сърцата на публиката.