Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

01-12-2012, 19:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 2 декември

София
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие 18-тия благотворителен коледен базар, организиран от Международния женски клуб- София. Той ще се проведе от 11.00 ч. до 17.00 ч. в сградата на Интер Експо Център-София.

От 11.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на новоучредената Народна партия „Свобода и достойнство” /НПСД/, на която ще бъде представено нейното ръководство. Участници са Касим Дал – председател на Инициативния комитет за учредяване на НПСД; Корман Исмаилов – секретар на Инициативния комитет за учредяване на НПСД; членове на новоизбраното ръководство на партията.

От 12.00 часа в офиса на “Движение България на гражданите” на ул. “Георги Бенковски” 7 ще се проведе пресконференция на тема: “Конституционни и законодателни промени в полза на потребителите на финансови услуги – как интересите на гражданите да бъдат защитените пред банките”.

От 13.00 часа в зала 7 на НДК ще се проведе презентация на конкурса Метростанция 20, на участниците и победителите, след която ще се дебатира дали нещо реално ще се построи на поляната в Дружба или Метростанция 20 ще остане поредното добро намерение без резултат. Организатори на дискусията са SOFIA ARCHITECTURE WEEK 2010.

В столицата официално ще бъде дадено началото на кампанията „Мамо, трудно ми е да пиша“. Инициативата е на Медицински център по офталмология „Ресбиомед“ и Фондация „Хорхе Алио“, Испания. Кампанията е насочена към превенцията на детските очни проблеми.

Плевен
От 11.00 ч. в Арт-залата на хотел „Ростов” ще се проведе пресконференция на народният представител Румен Петков, областния председател на БСП – Плевен Васил Антонов, евродепутата Илияна Йотова и кмета на Коиловци Красимир Иванов.

Варна
От 18.00 часа в зала „Концертна” на Младежкия дом започва фотоизложба и празничен концерт „Звездите до теб”, посветени на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Организатори са Съюзът на глухите в България, Младежкият дом – Варна и партньорски организации.