Малкият Чарли, който разплака Великобритания

Свят

02-12-2012, 01:23

Снимка:

Facebook

Автор:

"Дейли Мейл"

Всичко от Автора

Това е историята на двегодишно болно от левкемия дете, на което му остават около 15 дни живот, и сватбата на неговите родители

Тази история е за смело момченце на две годинки, на което докторите дават само още около 15 дни живот. Драмата на малкия Чарли разплака Британия и излезе извън пределите на Острова с помощта на разтърсващия разказ на вестник "Дейли мейл". Всъщност, историята е за едно от най-щастливите събития в краткия живот на смелото момченце. Чарли присъства на сватбата на майка си и баща си. Дори беше официален свидетел от страна на таткото. Церемонията беше организирана по спешност и в последния момент, за да може обреченото дете да я види.

Огромната усмивка и искрите в очите на Чарли Харис-Биърд разтърсиха близо 300 гости, които младоженците поканиха на сватбата си. Сълзите бликнаха в мига, в който мъникът се появи, греещ от щастие в любимата си електрическа кола, подарък от баща му.

Съдбата е повече от сурова към Чарли. В средата на ноември докторите съобщават на родителите му ужасяващата вест. Левкемията се е завърнала и на детето му остават само няколко седмици живот. След първоначалния шок Фиона Харис и Джо Биърд решават да изтеглят датата на планирата си за след месеци сватба, за да може синът им да ги види като семейство преди да си отиде от този свят. С помощта на приятели церемонията е организирана само за няколко дни. Майката и таткото на болното дете сключиха брак в църквата Сейнт Мери в английското градче Кидърминстър. Голямата звезда на празненството беше малкият Чарли, който грееше от щастие, въпреки жестоката болест.

"Сватбата се получи, благодарение на добрата воля и готовността на хората да отложат всичките си ангажименти, за да присъстват. Церемонията беше планирана за след време, но се наложи да променим всичко по спешност, разказа църковният служител Кенън Оуейн Бел. - Присъствието на Чарли беше нещо невероятно. Ще пазим снимките с него като безценно съкровище. На тази сватба имаше много любов и радост в моята църква".

Празненството беше истински Великден за болното от левкемия хлапе, чийто живот след поставянето на тежката диагноза минава между болницата и дома. Когато разбират за коварната болест на момченцето докторите опитват всичко. Трансплантират му клетки от пъпната връв на новородено американче. Лечението обаче не дава резултат и в средата на ноември болестта се завръща. Родителите научават, че на детето му остават само няколко седмици живот и решават да му подарят щастието да присъства на сватбата им. Въпреки последната фаза на болестта, Фиона и Джо намират сили да се справят с болката: "Загубихме много време, но продължаваме да се борим и да търсим спасение. Когато научихме страшната вест, всички бяхме съсипани. Но не можем да се предадем дори сега, когато нещата изглеждат безнадеждни. Ще се опитаме да осигурим поводи за много усмивки на лицето на нашето момченце".

В деня на сватбата на родителите си Чарли се събудил рано сутринта и хукнал към спалнята с въпроса: "Татко, може ли да дойда на сватбата с моята кола?". След месеци жестока битка с коварната болест и редица тежки сеанси химиотерапия, която обикновено се предписва на възрастни хора, малкият Чарли показа на целия свят, че е истински смел мъж.