Тунел се срути и подпали, жертвите - в капан

Животът

02-12-2012, 10:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът шокира Япония

Пътен тунел се срути в Япония, блокирайки десетки автомобили, съобщават местни медии. На мястото на инцидента е избухнал и пожар. Все още обаче властите не могат да дадат точни данни за загиналите и ранените. Спасителните акции бяха прекратени заради риск от ново пропадане, предава БТВ.

Инцидентът е станал на около 80 км западно от столицата Токио, когато в тунела са се движели около 25 автомобила. Според последните данни между пет и седем души се намират в разрушилия се 100-метров участък.

Пожарникарите са видели две затиснати от бетонни блокове коли, а трета се е подпалила. Засегнатият участък се намирал почти в средата на тунела, чиято вентилационна система не работела добре и не се виждало нищо на повече от метър.

Официалните власти обявиха, че жена е била откарана в болница, след като успяла да се измъкне. Тя съобщила, че пътувала с още петима други души в микробус, но добавила, че няма представа какво се е случило с тях и колко други превозни средства са блокирани вътре.

Според разказа на друг оцелял бетонна част от горната част на съоръжението паднала внезапно, докато минавал през него, смазвайки автомобил. Той добавил, че вървял около час, докато успее да излезе.

Тунелът „Сасаго” е дълъг 4,3 км и е част от основната магистрала Чуо, свързваща Токио със западната и централната част на страната. Той е един от най-дългите в Япония и прекосява планински масиви недалеч от връх Фуджи.