4 компании от Нидерландия развиват бизнес в Бургас

Мисия Бургас

02-12-2012, 13:27

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Фирмите искат да инвестират в управлението на водите и отпадъците

Четири нидерландски фирми са заявили намерения да установят бизнеса си в Бургас. Компаниите са проявили интерес към изключително атрактивните условия, които предлага общината за

новата индустриална зона в града. Става въпрос за инвестиции в компании, ангажирани в управлението на водите и отпадъците.

Това стана ясно по време на среща на посланика на Кралство Нидерландия Карел ван Кестерен и градоначалникът Димитър Николов.

"Интересът на холандските фирми е конкретен и става въпрос за големи обекти", заяви посланикът. Освен това местната администрация може да предложи допълнителни преференции за закупуване, наем или разсрочено плащане на терени в зоната, стана ясно още по време на срещата. 

"Бургас е остров на спокойствието и изключително динамично развиващ се икономически, туристически и културен център. Холандските компании и туристи ще останат очаровани, ако дойдат тук", сподели кметът Николов.

Малко по-късно посланикът и кметът посрещнаха холандският Дядо Коледа – Синтерклаас на пристанището, където белобрадият старец акостира със свитата си.