В Девин блокират пътищата за Пловдив и Смолян на 12.12.

Животът

02-12-2012, 14:28

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Готвят се поредните протести заради затворената болница в града

Поредните протести срещу затворената болница в Девин са насрочени за 12.12.12 г. Това обяви Валентина Павлова, шеф на инициативния комитет.

Пътищата за Пловдив, за Смолян и за Девин ще бъдат блокирани безсрочно, предава smolyanpress.net.

В Девин имаше серия протести за болницата, които спряха, след като министър Дянков обеща да даде 1 млн. лв. за ново здравно заведение, с условие то да няма връзка с фалиралата преди година и половина местна общинска болница.

“Ще протестираме отново, защото няма никакво развитие за болница повече от месец. Изпратили сме благодарност на министър Дянков за разбирането, но не сме съгласни с министър Атанасова, че трябва да се отвори дъщерно дружество в Девин към болницата в Смолян“, обясни Павлова.

При посещението си в Смолян здравния министър Десислава Атанасова отново настоя в Девин да приемат предложението да се отвори здравно заведение с дъщерно дружество към смолянската болница, тъй като е изцяло държавна и е близо. От Девин обаче настояват то да е към УМБАЛ – Пловдив ВМА или болница „Лозенец“.

„Още в началото на протестите заявихме, че искането ни е в Девин да има 4 отделения, което не е ясно дали ще стане. Стига са спекулирали с тези изнесени дейности и дъщерно дружество. Смолянската болница не е на 100 % държавна, в нея акции имат и общини. Искаме сигурност, затова искаме дружеството, което ще се направи, да е към Пловдив и София“, каза Павлова.