Слаб Ботев падна класически на Овча купел

Спорт

02-12-2012, 15:14

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Канарите загубиха с 0:3 от Славия първия мач за Купата, шансовете за краен успех станаха минимални

Велислав Вуцов направи мечтан дебют начело на Славия, след като "белите" разгромиха с 3:0 Ботев (Пловдив) на стадиона в столичния квартал "Овча купел" в първи мач от 1/8-финалите за Купата на България. Успехът на домакините не подлежеше на никакво съмнение, като два гола вкара Петър Димитров. Другото попадение пък бе дело на Живко Желев, който през второто полувреме получи и червен картон.

Любопитното е, че това бе 14-та победа на Славия над "канарчетата" в София. Реваншът в Пловдив е след две седмици, като шансовете на жълто-черните за краен успех се сведоха до минимум.

Ето най-интересното от двубоя по минути:

6' Отличен шанс за Славия. Павле Попара засеце с глава центиране отдясно и стреля, но Христо Иванов бе на мястото си и спаси.

11' Ново страхотно спасяване на Христо Иванов. Живко Желев засече топката с глава от малкото наказателно поле след изпълнение на корнер, но вратарят на Ботев бе на мястото си и отрази удара.

14' Този път Христо Иванов бе безпомощен. Здравко Лазаров центира от фаул в наказателното поле на Ботев, където Живко Желев надскочи Асен Караславов , стреля с глава и този път не сбърка - 1:0 за Славия.

19' Невероятен пропуск на Славия. Акийоши пусна отличен пас отдясно към Петър Димитров, който бе абсолютно сам в наказателното поле и стреля, но топката мина високо над вратата.

41' И Даниел Златков изпусна отлично положение за Славия. Централният защитник на Славия засече топката с глава след центиране на Здравко Лазаров от дясно и стреля с глава но в аут.

43' Петър Димитров бе изведен отлично от Здравко Лазаров зад защитата на Ботев, овладя топката на гърди и с плътен удар от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Христо Иванов - 2:0 за Славия. При подаването на Електричката обаче се видя, че има засада.

55' Хубав удар на Виейра с левия крак отдалеч, но топката минава над вратата на Георги Петков.

65' Мариян Огнянов стреля от фаул малко пред наказателното поле на Славия, но топката отново излезе в аут и не успя да затрудни бившия му съотборник в Левски Георги Петков.

66' Драми на стадион "Славия". Втори жълт и съответно червен картон за Живко Желев за груб фаул срещу Виейра. Така централният защитник остави "белите" с човек по-малко на терена.

76' 3:0 за Славия. Петър Димитров вкара втория си гол в мача, след като изпълни по перфектен начин пряк свободен удар. Юношата на ЦСКА насочи топката в горния десен ъгъл и не остави никакви шансове на Христо Иванов.

86' Виейра изведе в коридор Мариян Огнянов, който с едно докосване подаде към Иршак. Чехът стреля мигновенно от точката за дузпата по земя, но право в Георги Петков.

СТАТИСТИКА

Славия - Ботев (Пд) 3:0

Голмайстори: 1:0 Желев (14), 3:0 Петър Димитров (43, 76)

СЛАВИЯ: 1. Петков, 3. Желев, 6. Златков, 22. Генев, 20. Р. Димитров, П. Димитров, 88. П. Димитров, 23. Акийоши, 77. Лазаров (66-Филипов), 10. Попара (84-Лопес), 29. Калоянов (64-Сандански), 21. Б. Дяков

БОТЕВ (ПД): 1. Иванов, 11. Христов, 89. Станчев, 3. Караславов, 16. Иршак, 14. Рахов (46-Паласуелос), 26. Енрике (70-Дяков), 19. Цветков, 9. Виейра, 5. Грънчаров, 92. Бамого (46-Огнянов)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дяков, Желев, Попара (С); Вейра, Иршак (Б)

ЧЕРВЕН КАРТОН: Живко Желев 66' (С)

Съдия: Александър Костадинов

Стадион "Славия", София