Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

02-12-2012, 20:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 3 декември

София

От 9.00 часа - в столичния хотел "Шератон" започва седмата годишна среща на бизнеса с правителството под надслов «Големите въпроси на 2013-а».
Форумът ще бъде открит от президента Росен Плевнелиев, на срещата ще присъства министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, министър Томислав Дончев.
От 9.30 часа - в Софийски градски съд 9 състав ще заседава по делото срещу Атанас Вълков.

От 10.00 часа - в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите (СВВП). Темата на пресконференцията е „3-ти декември – Международен ден на хората с увреждания и социалния статус на военноинвалидите и военнопострадалите в България”
От 10.00 часа - в Бизнес център Камбаните, сграда „Хюлет-Пакард България”, зала „Каварна”, ще се проведе пресконференция във връзка с представянето на Договор „Повишаване на квалификацията на заетите лица в „Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
От 10.00 часа - на ул. "Гурко" N 4 Американската търговска камара в България (АмЧам) и Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) ще проведат кръгла маса на тема "Професионалисти в училище"

От 11.00 часа - в Пресклуб на БТА представители на Фондация за рехабилитация на деца „Ангелски стъпки” и на Конно-спортна база „Генерал Крум Лекарски” – Божурище ще проведат пресконференция за началото на благотворителната акция „Аз съм твоя ангел” - създаването на специализиран център по хиппотерапия.

От 11.00 часа - в х-л „Анел”, бул. „Тодор Александров” №14 фондация „Център Надя” ще проведе пресконференция за въвеждането на Горещата телефонна линия за изчезнали деца - 116 000.

От 11.00 часа - в София прес ще се проведе пресконференция на Николай Колев – Босия, за „Програма за спасението на България”. Темата е как се организира и провежда политически протест в демократична страна.
От 11.30 часа - в зала „Колегиум” на Министерството на културата министър Вежди Рашидов ще се срещне с известната турска писателка Инджи Арал, която е отличена с едни от най-престижните литературни награди в Република Турция.
В 12.00 часа - представители на Младежкото обединение в БСП ще внесат писмо до президента на Република България - бул. „Дондуков”2 в София. Младежите ще представят идеята си как Росен Плевнелиев може да допринесе за справянето с един от най-тежките проблеми в страната - демографската криза.
От 12.00 часа - в Пресклуб на БТА Български зъболекарски съюз /БЗС/ ще проведе пресконференция относно дарение от тяхно страна - пълно оборудване за кабинет на манастира „Св. Великомъченик Георги – Зограф" в Света Гора, Атон.

12.00 часа - в София прес ще се проведе пресконференция на Института по животновъдни науки в Костинброд. Темата е начало на проект „Подкрепа за развитието на млади учени и пост-докторанти”, финансиран по Оперативна програма „Човешки ресурси”.
От 13.00 часа - в Пресклуб на БТА Асоциацията на денталните мениджъри в България ще проведе пресконференция на тема тандемът зъболекар-зъботехник в полза на пациента. Ще бъдат представени наградените в националния конкурс „Мениджър на дентална практика 2012”.
От 13.00 часа - ще бъдат представени снимки и посещение в кол центъра на 116 000, на ул. Г. Бенковски” 12А.
От 13.00 часа - в София прес Архимандрит Касиан, игумен на манастир „Св. Йоан Предтеча”, ще проведе братски дебат за каноничния статут на Българската православна църква- „Обединението, за което ратувате е възможно само в името на истината!”
От 13.00 часа - в конферентната зала на хотел "Славянска Беседа" ще се проведе Национален форум "Проблеми на съдебната система и как да върнем доверието на гражданите в нея". На форума ще бъдат представени факти и обстоятелства от реални съдебни дела, корупцията във всички съдебни инстанции и прокуратура. Организатори са Гражданско движение "Бъдеще за Русе", Национално движение "Обединено гражданско общество".
От 17:00 часа - в хотел „Шератон” - зала „Роял”, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в церемонията по раздаване на Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
От 19:00 часа - в зала „България” - ул. Аксаков 1, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще бъде почетен гост на първото издание на наградите „Малкият принц” за принос към подобряване живота на децата с аутизъм.
От 19.00 часа - в залата на Дом на културата „Средец” се организира рок концерт, заключителен етап на „Открит урок по рок”, проект на Столична дирекция на „Култура” . В Събитието ще участват рок групи на 2 СОУ „Емилиян Станев”, 3 СОУ „Марин Дринов”, Първа АЕГ и група „Сигнал”.

Варна
От 10:00 ч. до 12:00 часа -  народният представител Николай Костадинов ще приема граждани в офиса на партия ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” № 1.
От 13:00 часа в стола на РЗИ, ще бъде открит с водосвет новият сезон на проекта на Фондация БНП Париба България “Социална кухня” в гр. Варна. За шеста поредна година с подкрепата на община Варна на три места в града ще се хранят ежедневно социално слаби граждани.
От 15.00 часа - в залата на съветниците в община Варна започва дискусия, посветена на Международния ден на хората с увреждания, организирана от ПП ГЕРБ „Приморски”, под егидата на общинските съветници Тодор Балабанов, Николай Стоянов, Павел Христов и Николай Пашов. В дискусията ще вземе участие и общинският ръководител на ПП ГЕРБ „Приморски” Лилия Христова, народен представител в 41-то НС.
Бургас
От 11.00 часа - започва благотворителен базар в Дома на Нефтохимика като част от събитията за отбелязване на Международния ден на хората с увреждания.
От 12.30 часа -  Заседателната зала на Община Бургас започва дискусия на тема „Достъпната среда е за всички“.
От 14.00 часа - ще се проведе традиционен празничен концерт за бургаските хора с увреждания - зала 1 на Младежки културен център.
От 17.30 часа - в изложбената зала на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ на ул. „Булаир“ №10 ще бъде открита изложбата „Иван Шишманов и обединена Европа”. На събитието ще присъстват проф. Румяна Конева (БАН), Явор Койнаков - зам.-директор, Културен институт към МнВР и Йорданка Ананиева - зам.-кмет „Култура и образование“, Община Бургас. Събитието е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.
Пловдив
От 11.00 часа - в Пресцентъра на БСП – Пловдив - ул. Кр. Пастухов 18, ще се проведе пресконференция на народните представители от КБ Захари Георгиев, Петър Мутафчиев и Милена Христова.
От 16:00 часа - в пловдивската галерия „ТракАрт“ ще бъдат представени картини, керамика и ръчно изработени предмети от членове на Националния център за рехабилитация на слепи. Структурата на ПП ГЕРБ в район „Централен” в Пловдив, с ръководител народния представител инж. Зоя Георгиева, съдейства за организирането на благотворителната изложба.
От 17.00 часа - в зала № 9 на Военния клуб ще се състои премиера на книгата на военния историк, подполковник от резерва Петър Ненков - „Със стремци в мир и в бой”. Организатори на литературното събитие са Пловдивският инициативен комитет за честване на 100 г. от Балканската война и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Пловдив.
Добрич
В 18.00 часа зам.-кметът Камелия Койчева ще запали светлините на единадесетметровото коледно дърво на Добрич. По традиция общината украсява елхата на площад „Демокрация”. Преди запалването на елхата Община Добрич е подготвила коледна програма в 17,15 ч. във фоайето на зала ”Добрич”.
Стара Загора
От 10,00 часа - в Конферентен център, Областна администрация – Видин, започва научна конференция за обмяна на знания, опит и резултати от работата на екипи по проект за опазването на околната среда в трансграничните региони на Република България и Република Сърбия. Организатори са Институт по биоразнообразие и екосистеми към БАН, Институт по минно дело и металургия – Бор, Сърбия и др.

От 17,30 часа - във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложба на художника Светлин Стоев. Новите живописни платна на твореца са малък формат, обединени под наслов „Задявки по никое време“.
Ардино
От 14:00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева ще проведе приемна с граждани в Ардино.
Дупница
От 18.00 ч. в хотел „Универсал“ партия "Нова алтернатива " ще учреди своя партийна структура в града. На събитието ще присъства председателят на партията Николай Цонев и членове на Политическия съвет на партията.
Етрополе
От 10,30 ч. заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова ще посети целодневна детска градина „Еделвайс” в Етрополе.
По-късно заместник-министър Дамянова ще посети и целодневните детски градини „Звънче” и „Слънчице”, реновирани по приоритетна ос 1 на Национална схема за зелени инвестиции на националния доверителен екофонд за подобряване на енергоефективността на обекти.