Записваме се за море от Коледа

Животът

03-12-2012, 07:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Офертите за летните ни комплекси са с до 30% отстъпка

Мераклии за море у нас има още отсега. Записванията за почивки през лятото по родните курорти вече текат с пълна сила, казаха туроператори. Повечето нашенци вече са планирали и резервирали зимните си екскурзии и вече напират за "Слънчев бряг" и "Златни пясъци", пише в. "Новинар".

Най-голям обаче е напливът на чужденците. Офертите за летните ни комплекси са с до 30% отстъпка, ако се запишем до края на януари. Нощувките тузарските хотели в Несебър са по 42 лева на вечер, в Слънчев бряг – 58 лева.

Миналата седмица голяма група австрийски пенсионери също вече резервира почивката си на „Слънчев бряг”. Те обаче ще отдъхват край морето през пролетта, за да им излезе още по-евтино. Първата група австрийци трябва да пристигне у нас в края на април. Най-популярни сред чужденците са туристическите пакети с допълнителни екскурзии.

Предпочитани са разходките из Созопол, Котел, Жеравна. Чуждите туристи са на средна възраст 70 години, обясниха туроператори. Очаква се тази пролет курортът да се напълни с около 15 000 възрастни хора, като приходите от престоя им ще са около 1,5 млн. евро.

Заради спокойствието на туристите в „Слънчев бряг” от курорта за взели засилени мерки за сигурност. Достъпът до комплекса е свободен, но контролиран чрез транспортна схема на трафика. Това лято „Слънчев бряг” АД е изразходвало собствени 140 000 лева, за да осигури необходимото присъствие на полиция. Поставени са и 250 камери в курорта.

В заведенията пък не се допускат въоръжени посетители. Охранителите са длъжни да проверяват клиентите преди те да влязат в бара, а собствениците на оръжие с разрешително – да го оставят в касите на входа.