Ученически лагери и паркинги на търг в София

Мисия София

03-12-2012, 14:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Най-търсените имоти обаче са помещения към трафопостове

Бивши ученически и военен лагер, както и паркинг на пъпа на София са сред имотите, които продава Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП). Лагерите са част от активите на общинското дружество "Галатея 2002".

На 19 декември от 13 часа ще е наддаването за ученическата почивна база "Средни гьол" в панагюрската местност "Айкьов шумак".

Лагерът има застроени сгради с обща площ от 2827 кв. м и парцел с 34,5 дка. Стартовата тръжна цена е 426 000 лв., а стъпката за наддаване е 10 бона.

"Очакваме засилен интерес към този обект", казва пред в. "Монитор" Валя Чилова – шеф на Надзорния съвет на СОАП.

Пак на 19 декември, но 2 часа по-рано, ще е наддаването за бившия военен лагер в местността "Ханчето" край град Златица.

Базата има 21 масивни постройки с площ от 2455 кв. м, а теренът е над 19 дка. Стартовата цена е 302 000 лв., а стъпката за наддаване - отново е 10 бона.

Най-скъпият обект, който СОАП продава, е имот на пъпа на София - ул. "Стара планина" 4, съвсем близо до бул. "Дондуков".

Площта му е 467 кв.м, а началната тръжна цена е била 855 000 лева. Имотът сега е паркинг. На първия търг миналата седмица не се е явил купувач и след Нова година парцелът ще бъде отново изваден на тезгяха, но се очаква, че този път цената ще е по-ниска.

От началото на годината СОАП е сключила 27 приватизационни договора.

"Приходите за десетмесечието са с 5 млн. лв. по-високи в сравнение със същия период на миналата година", допълва Чилова.

Най-често продаваните имоти са помещения към трафопостове.

"Очевидно са много привлекателни за развитие на разнороден малък бизнес. Средната продажна цена е около 600 лв./кв.м", допълва шефката на надзора на общинската приватизационна агенция.