Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

03-12-2012, 06:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, какво, кога в Пловдив

Добро утро, Пловдив. Понеделник е.

Днес  валежите в цялата страна временно ще спрат, облачността ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне. По-късно през деня обаче от югозапад отново ще завали дъжд, който в следобедните часове ще започне да преминава в сняг. Сняг ще  вали  в по-голямата част от страната. Ще се образува тънка снежна покривка. Очакваните максимални температури ще бъдат от около 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните, но след обяд с усилване на вятъра от северозапад ще започнат бързо да се понижават.

Днес отбелязваме Световния ден на хората с увреждания. Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.

Във връзка с него днес от 11.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще бъде представен един успешен европейски модел на иновативна за страната ни социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ /мобилна услуга/ в семейно-битова среда за деца и младежи с тежки, физически и умствени увреждания.

Благотворителна изложба на произведения от незрящи автори под надслов „Докоснати от светлина” официално ще бъде открита от 16.00 часа в галерия „ТракАрт”.

Днес ще бъдат оповестени и резултатите от изследването „Най-добрите лекари в Пловдив”. Проектът се осъществява с партньорството на „Галъп Интернешънъл” и Дарик радио по утвърдена американска методология чрез допитване до самите лекари – специалисти в 13 големи болници в града под тепетата.

От днес до 21 декември ще се провеждат и безплатни профилактични прегледи по гастроентерология в болница „Медлайн“. Те се организират от лечебното заведение и фондация „Качество на живот“.

Организират се  по традиция в навечерието на големите празници - Коледа и Нова година, когато често се случва на отрупаните маси да се прекалява с консумацията на  мазни и солени храни, които провокират жлъчни кризи и възпаляват хемороидите. Едновременно с прегледите пациентите ще могат да си направят и безплатно изследване за съотношението на добрия и лошия холестерол в кръвта.

От пациентите няма да се изискват направления от личните лекари, но те трябва предварително да се запишат на тел: 032/99-06-99.

От 3 до 21 декември на разположение на пациентите са очни лекари, които ще ги консултират за катаркта и глаукома, хематолози и невролози.