Млада майка мина през огън, за да спаси бебето си

Региони

03-12-2012, 10:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момичето е с тежки изгаряния, цяло село моли за помощ

Млада майка мина през огън, за да спаси едногодишното си детенце, предаде bTV.

Преди седмица пожар изпепели къщата на семейство от видинското село Тополовец.

Със свръхчовешки усилия майката успява да премине през огнения ад и да спаси момиченцето си. Самата тя обаче е с 30% изгаряния и е настанена в „Пирогов". Цялото село се обръща с молба към всички добри хора да помогнат.

Малко преди 21 часа на 22 ноември животът на едно младо семейство се превръща в кошмар. Докато съпругът е на гости у приятел, майката Ани и едногодишната Далия се готвят да си лягат в спалнята на втория етаж. Жената чува пращене в коридора.

„От самата инсталация се е запалило горе и после изведнъж е гръмнало таблото, тя излезнала и като отворила вратата, от кислорода е пламнало още повече. Тя взима детето, хвърля едно одеяло на него и минава през пламъците”, обяснява Дионис Грозданов, потърпевш и съпруг на Ани.

В търсене на изход, майката стига до вратата на терасата, но в паниката не успява да я отвори, затова чупи стъклото и така се измъква навън. Виковете ѝ чува бабата, която живее на долния етаж. Междувременно на помощ се притичва и един съсед.

Комшиите свалят момичето със стълба от терасата, а линейка я транспортира във Видин. Пожарникарите пристигат след около 35 минути, но поради опасност от късо съединение забавят гасенето.

19-годишната майка е настанена в „Пирогов" с 30% изгаряния. „Състоянието на Ани е тежко, в реанимация е все още, с опасност за живота. Оперативен етап ѝ предстои”, обясни д-р Ясен Арабаджиев, Клиника по изгаряния. На Ани ѝ предстоят няколко пластични операции и дълго възстановяване

Докато лекарите се борят за живота й, хората от Тополовец се заемат да разчистят изгорелия дом. Опитват се поне да го покрият, за да не рухне съвсем през зимата. В центъра на селото пък е поставена и кутия за дарения, с които да се подпомогне лечението на майката.

Тук желаещите да помогнат на семейството могат да намерят банковата сметка на бащата, както и телефони за връзка с него и с кмета на селото:

Дионис Звезданов Грозданов
ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ БЪЛГАРИЯ АД – Пощенска банка
BG02BPBI79481019216101 – в лева

Дионис Грозданов – 0988 805 042
Румен Предов, кметски наместник – 0896 743 109