Сградата на Трансстрой на търг за милиони заради лоши ипотеки

Парите

03-12-2012, 12:30

Снимка:

ЧСИ

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тузарският “Гранд хотел Приморско” излезe на тезгяха за 10,5 млн. лв.

Административната сграда на “Трансстрой – Бургас” АД излиза на публична продан с начална цена 2 871 225 лв.

Частен съдебен изпълнител Делян Николов пуска масивната постройка на улица "Успенска" № 8 в града за оглед всеки работен ден от 8-и декември. В началото на следващата година ще стане ясно дали апетитният имот, който се намира на ключово място в града, ще има нов собственик.

Четириетажната сграда се простира върху 502 кв. м и е с разгърната застроена площ 2390 кв.м. В деловата сграда има помещения за архив, ресторант, заседателна зала, библиотека и кабинети.  Върху имота в централната градска част има вписани три броя договрни ипотеки в полза на “Корпоративна търговска банка” , възбрана в полза на “Интерлийз” АД, “Виликон” ООД, както и обезпечителна възбрана от ОС Варна в полза на взискателя по делото “Рувик”ООД, “Георги Тодоров и Ко” ООД и Марина Паскалева Панайотова. 

Дейността на компанията е свързана с изграждането и строежа на пристанища, ж.п линии, шосейна мрежа, летища. Дружеството е строило разширението на бургаското пристанище, яхтените пристанища в Несебър и Дюни, освен това е изпълнил почти всички брегоукрепителни съоръжения по Южното Черноморие.

Тузарският “Гранд хотел Приморско” също излезe на тезгяха да търси нов собственик. Наддаванията за него започват от 10,5 млн. лв. Частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова приема оферти за до 21-и този месец. Огромният комплеск, изграден от стъкло и решен в синьо-зелено е с обща разгърната застроена площ 17 992 кв.м. Осеметажният хотел се продава след възбрана в полза на СиБанк

Нощен клуб, релакс център и атрактивното барбекю, разположено на самия плаж са част от ектрите в луксозния комплекс. Всяка от 180-те стаи и 100-те апартамента пък разполага с интернет достъп, сейф и паник бутон в банята. Гостите могат да се поглезят и с парна баня, джакузи и сауна, за сигурността им има и медицински кабинет.

Равденският хотел “Кристал” излиза на пореден публичен търг. Цената му сега е 1,2 млн. лв. Частен съдебен изпълнител Илко Бакалов приема оферти до 19-и декември. 

Хотелът излезе на тезгяха заради задължение към фонд “Земеделие”. Според обявлението дългът на фирмата собственик  ЕТ „Ремо-55- Румен Маджуров” е 537 хил. лв. 

В 6-етажната сграда има 17 стаи и 6 апартамента. Фитнес и басейн са сред екстрите на хотела. Основният парцел е 1021 кв. м застоена площ. Към него вървят още два обекта, като общата разгъната площ е 2150 кв. м, сочи още обявата на Бакалов.

В сделката са включени и всички мебели, с които са обзаведени стаите. Така купувачът ще се сдобие и с холова гарнитура от естествена кожа и легла от парен бук. Професионалната кухня пък е оборудвана с мивки от специална стомана, фритюрник на газ и складово помещение. Сградата разполага и с охранителна система, соларни панели и климатична система.